
Sjokolademoussekake
Lær hvordan du lager en smakfull chocolate mousse cake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 spiseskje instant kaffe
- 2 stikker smør, smeltet
- 8 egg, skillt eggeplommer og eggehviter
- 1 kopp sukker
- 1 spiseskje brandy
- 1 teskje vanilje
- 16 unser semisøt sjokoladebiter, smeltet
- 6 spiseskjeer mel
- 1 kopp hakkede valnøtter
- Pisket krem, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Tilsett instantkaffe i det smeltede smøret. Sett til side.
- 2Pisk eggehvitene til stiv, sett til side. Pisk eggeplommene til de er lyse gule i en oppreist mikser. Tilsett sukkeret i eggeplommene og pisk til det er godt blandet. Tilsett brandy, vanilje, det smeltede smøret og sjokoladen. Tilsett melet, bare for å blande det inn. Vend forsiktig inn eggehvitene og valnøttene.
- 3Hell røren i en smurt og bakeklar 23-centimeters rund springform. Stek i ca. 20 minutter. Midten vil være myk. Server med pisket krem.