Hello Fresh Mobile Banner
Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Lær hvordan du lager en smakfull chocolate mousse cake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 spiseskje instant kaffe
  • 2 stikker smør, smeltet
  • 8 egg, skillt eggeplommer og eggehviter
  • 1 kopp sukker
  • 1 spiseskje brandy
  • 1 teskje vanilje
  • 16 unser semisøt sjokoladebiter, smeltet
  • 6 spiseskjeer mel
  • 1 kopp hakkede valnøtter
  • Pisket krem, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Tilsett instantkaffe i det smeltede smøret. Sett til side.
  2. 2Pisk eggehvitene til stiv, sett til side. Pisk eggeplommene til de er lyse gule i en oppreist mikser. Tilsett sukkeret i eggeplommene og pisk til det er godt blandet. Tilsett brandy, vanilje, det smeltede smøret og sjokoladen. Tilsett melet, bare for å blande det inn. Vend forsiktig inn eggehvitene og valnøttene.
  3. 3Hell røren i en smurt og bakeklar 23-centimeters rund springform. Stek i ca. 20 minutter. Midten vil være myk. Server med pisket krem.