Hello Fresh Mobile Banner
Brioche- og pestokruste halibut med portobellokaps, brokkoli, kremet fennikel og soltørket tomat beurre blanc

Brioche- og pestokruste halibut med portobellokaps, brokkoli, kremet fennikel og soltørket tomat beurre blanc

Oppdag en smakfull oppskrift med brioche, pesto, hellefisk, portobellokapsler, broccoli, kremet fennel og soltørkede tomater i en rik beurre blanc saus. Perfekt for en elegant middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper ferske basilikumblader
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 kopp pinjekjerner
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 kopp revet Parmesan
  • 2 hele egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 kopp smørbrødsmuler av brioche
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Seks 6-unse halibutfiler
  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4 mellomstore portobellokapsler, renset
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 6 svarte pepperkorn, knust
  • 1/3 kopp tørr hvitvin
  • 1 sitron, presset
  • 3 spiseskjeer eplesidereddik
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 450 gram usaltet smør, romtemperert
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp soltørket tomatpasta
  • 2 teskjeer smør
  • 4 fennikelkuler, juliennet og blansjert
  • 1/4 kopp kremfløte
  • Salt og nykvernet hvit pepper
  • 12 broccolibuketter, blansjert

Fremgangsmåte

  1. 1For the crust:
  2. 2Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
  3. 3I en foodprosessor, kombiner basilikumbladene, hvitløk og pinjekjerner. Tilsett sakte oljen, og skrap ned sidene et par ganger.
  4. 4Tilsett Parmesan og krydre etter smak. Kjør kort i foodprosessoren til alt er godt blandet.
  5. 5Tilsett eggene, eggeplommen og brioche-smulene. Bland i 1 minutt og sett til side.
  6. 6Legg filetene på et bakepapirkledd stekebrett, tørk dem forsiktig, og krydre med salt og pepper.
  7. 7Legg crust-blandingen på et annet bakepapir og jevn ut til ca. 0,5 cm tykkelse.
  8. 8Kutt bakepapiret og crusten i passende størrelse med en skarp kniv, slik at de passer til hver filet.
  9. 9Gni forsiktig smør på toppen av hver filet med en oppvarmet slikkepott.
  10. 10Stek i ovnen i 15 minutter.
  11. 11For portobellomykene:
  12. 12Forvarm grillen på høy varme.
  13. 13Bland alle ingrediensene og gni marinaden over portobellokapslene.
  14. 14Grill i ca. 5 minutter på hver side til de er godt brente.
  15. 15Når de er ferdige, fjern dem fra grillen og overfør til en stekeplate.
  16. 16Stek i ovnen i 10 minutter.
  17. 17Ta ut stekeplaten og hold varm.
  18. 18For beurre blanc:
  19. 19Kombiner sjalottløk, pepperkorn, vin, sitronsaft og eddik i en middels stor kjele over middels varme.
  20. 20La det småkoke i 7 minutter til væsken har redusert med to tredjedeler.
  21. 21Tilsett fløten og la det småkoke i 10 minutter.
  22. 22Ikke la det koke opp.
  23. 23Ta kjelen av varmen og visp inn smør litt etter litt.
  24. 24Sil sausen gjennom en finmasket sil.
  25. 25Juster krydder med salt og pepper, og rør inn soltørket tomatpasta.
  26. 26Hold sausen varm i et vannbad eller en beholder til den skal serveres.
  27. 27For kremet fennikel:
  28. 28Varm opp en stor sautépanne over middels varme.
  29. 29Tilsett smør og la det smelte, pass på at det ikke brenner seg.
  30. 30Når smøret er smeltet, tilsett den blansjerte fennikelen og sautér på lav varme.
  31. 31Krydre med salt og pepper etter smak.
  32. 32Tilsett fløte og la det redusere til halvparten.
  33. 33Ikke la det koke opp.
  34. 34For å servere:
  35. 35Anrett den kremete fennikelen i midten av hver tallerken, topp med portobellomykene og fisken.
  36. 36Pynt med brokkoli og avslutt med beurre blanc.