Brioche- og pestokruste halibut med portobellokaps, brokkoli, kremet fennikel og soltørket tomat beurre blanc
Oppdag en smakfull oppskrift med brioche, pesto, hellefisk, portobellokapsler, broccoli, kremet fennel og soltørkede tomater i en rik beurre blanc saus. Perfekt for en elegant middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper ferske basilikumblader
- 4 hvitløksfedd
- 1 kopp pinjekjerner
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 kopp revet Parmesan
- 2 hele egg
- 1 eggeplomme
- 1 kopp smørbrødsmuler av brioche
- Salt og nykvernet svart pepper
- Seks 6-unse halibutfiler
- 6 spiseskjeer usaltet smør
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 4 mellomstore portobellokapsler, renset
- 2 sjalottløk, finhakket
- 6 svarte pepperkorn, knust
- 1/3 kopp tørr hvitvin
- 1 sitron, presset
- 3 spiseskjeer eplesidereddik
- 1/2 kopp kremfløte
- 450 gram usaltet smør, romtemperert
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp soltørket tomatpasta
- 2 teskjeer smør
- 4 fennikelkuler, juliennet og blansjert
- 1/4 kopp kremfløte
- Salt og nykvernet hvit pepper
- 12 broccolibuketter, blansjert
Fremgangsmåte
- 1For the crust:
- 2Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
- 3I en foodprosessor, kombiner basilikumbladene, hvitløk og pinjekjerner. Tilsett sakte oljen, og skrap ned sidene et par ganger.
- 4Tilsett Parmesan og krydre etter smak. Kjør kort i foodprosessoren til alt er godt blandet.
- 5Tilsett eggene, eggeplommen og brioche-smulene. Bland i 1 minutt og sett til side.
- 6Legg filetene på et bakepapirkledd stekebrett, tørk dem forsiktig, og krydre med salt og pepper.
- 7Legg crust-blandingen på et annet bakepapir og jevn ut til ca. 0,5 cm tykkelse.
- 8Kutt bakepapiret og crusten i passende størrelse med en skarp kniv, slik at de passer til hver filet.
- 9Gni forsiktig smør på toppen av hver filet med en oppvarmet slikkepott.
- 10Stek i ovnen i 15 minutter.
- 11For portobellomykene:
- 12Forvarm grillen på høy varme.
- 13Bland alle ingrediensene og gni marinaden over portobellokapslene.
- 14Grill i ca. 5 minutter på hver side til de er godt brente.
- 15Når de er ferdige, fjern dem fra grillen og overfør til en stekeplate.
- 16Stek i ovnen i 10 minutter.
- 17Ta ut stekeplaten og hold varm.
- 18For beurre blanc:
- 19Kombiner sjalottløk, pepperkorn, vin, sitronsaft og eddik i en middels stor kjele over middels varme.
- 20La det småkoke i 7 minutter til væsken har redusert med to tredjedeler.
- 21Tilsett fløten og la det småkoke i 10 minutter.
- 22Ikke la det koke opp.
- 23Ta kjelen av varmen og visp inn smør litt etter litt.
- 24Sil sausen gjennom en finmasket sil.
- 25Juster krydder med salt og pepper, og rør inn soltørket tomatpasta.
- 26Hold sausen varm i et vannbad eller en beholder til den skal serveres.
- 27For kremet fennikel:
- 28Varm opp en stor sautépanne over middels varme.
- 29Tilsett smør og la det smelte, pass på at det ikke brenner seg.
- 30Når smøret er smeltet, tilsett den blansjerte fennikelen og sautér på lav varme.
- 31Krydre med salt og pepper etter smak.
- 32Tilsett fløte og la det redusere til halvparten.
- 33Ikke la det koke opp.
- 34For å servere:
- 35Anrett den kremete fennikelen i midten av hver tallerken, topp med portobellomykene og fisken.
- 36Pynt med brokkoli og avslutt med beurre blanc.