
Røkt gouda-ost med makaroni og ost, grønne tomater i chow chow, og søt te-kylling
oppskrift på smakfull mac and cheese med røkt gouda, grønn tomat chow chow og søt te kylling. perfekt for en unik og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 familiebeger teposer, helst Lipton
- 1/2 kopp brunt sukker
- 3 nellikspiker hvitløk, knust
- 3 kvister timian
- 1 Vidalia-løk, tynne skiver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 kopper isbiter
- Åtte kyllingbryst à 8 gram uten skinn med ledd
- Vegetabilsk olje, til steking
- 1 kopp ferdiglaget søt te
- 12 kopper grovhakket grønnkål
- 3 kopper grovhakket løk
- 3 kopper grovhakket grønne tomater
- 2 kopper grovhakket grillede røde paprika
- 3 kopper sukker
- 2 kopper hvit eddik
- 1/4 kopp sylte-salt
- 1 spiseskje sennepsfrø
- 1 teskje malt gurkemeie
- En klype knust rød pepper
- 1 stang (8 ss) usaltet smør
- 1/2 kopp hvetemel
- 4 kopper kremfløte
- 4 kopper helmelk
- 2 teskjeer flytende røyk
- 1 teskje malt hvit pepper
- 510 gram røket Gorgonzola, revet
- 2 kopper revet Parmesan
- 2 teskjeer hakket fersk timian
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 680 gram cavatappi-pasta
- Panko-krumme, til topping
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: et hurtigtermometer
- 2For kyllingen: Kok opp 16 kopper vann i en stor kjele og legg i teposene. La det koke i 2 til 3 minutter. Tilsett brunt sukker, hvitløk, timian, løk, 1/4 kopp salt og noen kverner pepper, og la det koke opp igjen; kok i 10 minutter. Tilsett isbitene i marinaden og sett den i kjøleskapet til den er kald, omtrent 1 time. Legg kyllingen i saltlaken og mariner i minst 12 timer.
- 3Varm opp nok olje til å dekke bunnen av en stor non-stick stekepanne over middels høy varme i ca. 2 minutter. Arbeid i porsjoner, ta kyllingen ut av saltlaken, tørk den godt, og legg den med skinnsiden ned i pannen; skru ned varmen til middels. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 3 minutter. Skru ned varmen til lav, snu kyllingen og fortsett å steke til et hurtigtermometer som er satt inn i den tykkeste delen av brystet viser 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
- 4La den søte teen småkoke over middels varme til den er redusert til halvparten. Den skal være tykk nok til å dekke baksiden av en skje. Sett til side.
- 5For chow chow: Arbeid i porsjoner, pulsér kål, løk, grønne tomater og grillede røde paprika i en food processor til det er finhakket. Bland de finhakkede grønnsakene med sukker, eddik, sylte-salt, sennepsfrø, gurkemeie og knust rød pepper i en stor kjele. La det småkoke til smakene er godt blandet, ca. 10 minutter. Avkjøl i 30 minutter ved romtemperatur, og sett deretter i kjøleskapet i minst 5 timer.
- 6For makaron og ost: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 7Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Tilsett melet og rør godt for å lage en blond (veldig lysbrun) jevning. Tilsett fløte, melk, flytende røyk og hvit pepper. La det småkoke over lav varme, rør av og til, til sausen tykner og et hurtigtermometer som er satt inn i sausen viser 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit), ca. 15–20 minutter. Rør sakte inn gouda og parmesan til de er smeltet. Rør inn timian og smak til med salt og svart pepper.
- 8I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann. Kok pastaen i 7 minutter og sil av vannet. Bland umiddelbart pastaen med 2 kopper av sausen i en stor ildfast form. (Sett til side resten av sausen til annet bruk.) Strø panko over pastaen og stek til brødsmulene er gyldne, ca. 30 minutter.
- 9Fordel kyllingen på 8 tallerkener, med skinnsiden opp. Topp kyllingen med litt chow chow og drypp over søt te-reduksjonen. Server med en skje makaron og ost.