
Stek av lammelår
Lær hvordan du lager en perfekt roast lammelår med denne enkle oppskriften. Ideell til søndagsmiddag eller høytider. Enkelt, smakfull og saftig!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 hvitløksfedd, ristet
- 2 spiseskjeer ferske rosmarinkvister
- 1 sitron, presset
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3,6 kg hel lammelår med bein
- Salt og pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, mos sammen de ristede hvitløksfeddene, rosmarin, sitron og olje; sett til side. Med en skarp kniv, trim bort den hvite huden som dekker lammet (også kalt fell) samt overflødig fett. Dra opp fettlaget og fell, og skjær etter hvert for å avdekke kjøttet under. Deretter fjerner du halebein og hofteben ved den store enden av lammet.
- 2Kutt av halebeen som stikker ut av låret. Deretter skjærer du under og rundt hoftebenet, skraper bort kjøttet for å avdekke lårleddet. Skjær gjennom sener rundt leddet og løsne hoftebenet. Skjær langs låret og fjern lårbeinet. Lammelåret er nå uten ben. Del kjøttet i 3 store biter, dette vil gjøre koking enklere. Skjær ruter i overflaten av lammet og gni det inn med hvitløkpasta. Rull opp hver benfri del av lammet og bind dem sammen med kraftig kjøkkenstrikk eller kjøttnor for å holde stekene sammen. Krydre med salt og pepper. Dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten.
- 3Forbered en grill. Krydre lammesteken rikelig med salt og pepper, og plasser den på den varme grillen. Brun utsiden av kjøttet til det er brunt rundt hele, men ikke brent. Lukk grilllokket og stek i 30 minutter. Lammet er ferdig når det fortsatt er rosa inni, og den indre temperaturen er 135 grader Fahrenheit. La steken hvile i 10 minutter for å la saftene sette seg før du fjerner strikken og skjærer opp.