
Tranebærcupcakes
oppskrift på cranberry cupcakes – saftige muffins med frisk smak av tranebær, perfekte for høstens kaker og feiringer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje natron
- 1/8 til 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 6 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 3/4 kopp sukker
- 1 stort egg, romtemperert
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp rømme
- 1/2 kopp hermetisk helbærtyttebringbærsaus
- 2 staver usaltet smør, romtemperert
- 3 kopper melis
- 1/4 kopp hermetisk helbærtyttebringbærsaus
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- En klype salt
- Tørkede tranebær til pynt
Fremgangsmåte
- 1Lag cupcakesene: Forvarm ovnen til 175 °C og kle en muffinsform med 12 former av papir. Visp melet, bakepulveret, saltet, natron og muskatnøtt i en middels stor bolle.
- 2Pisk smør og sukker med en mikser på middels hastighet i en stor bolle til det er kremaktig, ca. 2 minutter. Tilsett egget og vaniljen, og pisk til det er luftig, ca. 3 minutter til. Senk hastigheten til lav; tilsett melet litt etter litt og pisk til det akkurat er blandet, ca. 1 minutt. Rør inn rømme og pisk til det er lett og luftig, ca. 2 minutter til.
- 3Fordel røren i muffinsformene. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 22 minutter. La dem avkjøle til de er håndterbare, og trykk forsiktig med baksiden av en liten skje inn i midten av hver cupcake for å lage en fordypning. Fyll hver fordypning med noen teskjeer tranebærsaus. Sett cupcakesene til avkjøling på en rist.
- 4I mellomtiden lager du glasuren: Pisk smør og 1 kopp melis i en stor bolle med en mikser på middels hastighet til det er godt blandet, ca. 2 minutter. Senk mikseren til lav/middels lav hastighet; tilsett gradvis de resterende 2 koppene melis og pisk til det er luftig, ca. 2 minutter. Øk hastigheten til middels høy; pisk inn tranebærsausen, vaniljen og saltet til det er godt blandet. Fordel glasuren på cupcakesene og pynt med tørkede tranebær.
- 5Fotograf: Charles Masters