
Pizzafest hjemme
Lær hvordan du kan lage en deilig pizza til ditt neste pizza party hjemme. Enkelt, raskt og perfekt for venner og familie.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 kopper lunkent vann (ca. 38°C)
- 1 pakke (2 1/2 teskjeer) tørr aktiv gjær
- 3 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking
- 1/2 kopp sammalt hvete-mel
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til smøring
- 1 teskje kosher-salt
- Grunnleggende tomatsaus, til servering
- Fersk mozzarella, til servering
- Grillet kylling, til servering
- Røstet brokkoli, squash eller sopp, til servering
- Skivet prosciutto, til servering
- Cherrytomater, til servering
- Extra virgin olivenolje og balsamicoeddik, til servering
- Bacon og søt løkmarmelade, oppskrift følger
- Revet parmesan, til servering
- Babyruccula, til servering
- 225 gram skivet bacon
- 4 kopper tynne skiver av gul løk (ca. 2 store løk)
- 4 kvister fersk timian
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1/4 kopp sherryeddik
- 2 spiseskjeer sukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en pizzastein eller ovnfast non-stick stekepanne.
- 3Til pizzadeigen: Bland det varme vannet og gjøren i en liten bolle, og visp til det er oppløst. La det stå til det begynner å skumme, ca. 7 til 10 minutter.
- 4I mellomtiden, i en separat bolle, rør sammen hvetemel, sammalt mel, olivenolje og salt, og bland godt. Rør gjærblandingen inn i melet og bland med en tresleiv til det akkurat er kombinert. (Blandingen skal trekke seg sammen til en glatt ball.) Smør en ren bolle med olivenolje og overfør deigen til bollen. Dekk med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle og la den heve på benken i 45 minutter.
- 5Plasser en pizzastein eller ovnfast non-stick panne i ovnen og forvarm ovnen til 280°C (550°F).
- 6Overfør deigen til en melet arbeidsflate. Slå ut luften av deigen ved å presse den ut med melede hender. Elt deigen forsiktig og del den i to deler. Rull én del til en ball under håndflaten, og kjevle den ut til en flat sirkel med en kjevle. Strekk deigen ut for hånd til ønsket størrelse. Gjenta med den andre delen av deigen. Nå er pizzabunnene klare til å toppes.
- 7Smør jevnt ut tomatsaus på pizzabunnene. Skjær mozzarella i tynne skiver og fordel jevnt over sausen. Tilsett kylling, grønnsaker, prosciutto og cherrytomater, og drypp med olje og eddik. Fordel Bacon og Søt Løk-Marmelade med skje, og strø over parmesan. Stek hver pizza til den bobler og skorpen er gyldenbrun, ca. 7 til 10 minutter. La dem avkjøle i 3 minutter, topp med ruccula og server.
- 8Skjær bacon i små biter og ha dem i en stor stekepanne. Stek over middels varme til baconet er brunet, men ikke helt sprøtt.
- 9Tilsett løk, timian og hvitløk i pannen, og kok under omrøring ofte til de er veldig møre, ca. 12 til 15 minutter. Sil av eventuelt fett som blir igjen i pannen, og deglaser med eddik. Skrap opp alt av det brune stoffet (fondet) fra bunnen av pannen, og rør inn sukkeret. Fortsett å koke til væsken er fordampet og marmeladen er tykk. La den avkjøles. Marmeladen kan oppbevares, dekket, i kjøleskapet i opptil 3 uker.