Halupkis: Fylte kålruletter

Halupkis: Fylte kålruletter

oppskrift på halupkis, tradisjonell stuffed cabbage fylt med kjøtt og ris. perfekt for en smakfull og mettende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 store hodekål, grove ytterblader fjernet
  • 1 ½ kopper ris, ukokt
  • ¼ pund bacon i biter
  • 2 mellomstore løk, hakket
  • 2 pund magert storfekjøtt, kjøttdeig
  • 2 pund svinekjøtt, kjøttdeig
  • ½ teskje svart pepper, malt
  • 2 teskjeer salt
  • 4 egg, pisket
  • ¼ teskje paprika
  • ½ teskje sellerisalt
  • 1 (410 g) boks tomatsuppe
  • 1 (410 g) boks kyllingkraft
  • 1 boks hakkede tomater med chili, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern kjernen i hvert hodekål. Legg det i en stor kjele med kokende vann. Kok til det er mykt, og fjern hvert blad etter hvert som det blir mykere. La bladene avkjøle, og trim den tykke ribben på hvert blad. Reserver 414 gram av kålvannet fra koking.
  2. 2Kok risen i en separat sausekjele til den er halvt kokt. Sil av vannet og sett til side.
  3. 3I en stor stekepanne, stek bacon og kast overflødig fett. Tilsett løk og stek til den er lett brunet. Hakk baconet i små biter og legg det tilbake i pannen.
  4. 4I en bolle, bland sammen storfekjøtt, svinekjøtt, delvis kokt ris, pepper, salt, egg, løk-bacon-blandingen, paprika og sellerisalt. Bruk en middels stor iskremkopp for å måle opp blandingen, slik at hver halupki blir lik i størrelse.
  5. 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  6. 6På hvert enkelt kålblad, legg én skje av kjøttblandingen nederst på bladet og rull tett, med sidene godt innpakket for å dekke fyllet. Legg kålbladene som er for mørke eller for små til å rull, i bunnen av en ildfast form (ikke aluminiumsform). Plasser halupkiene i formen, lagvis, med to lag.
  7. 7Bland tomatsuppe, buljong, hakkede tomater og det reserverte kålvannet, og hell over halupkiene. Dekk til og stek i 2 til 2 ½ time. Tilsett mer væske om nødvendig.
  8. 8De smaker best dagen etter.