
Stekt ris med bacon
oppskrift på smakfull stekt ris med sprøstekt bacon. perfekt for en rask og velsmakende hovedrett. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje ristet sesamolje
- 3 skiver tyktskåret bacon, tynne skiver
- 1/2 teskje sukker
- 1 spiseskje lavsaltet soyasaus
- 6 store egg
- Kosher-salt
- 1/2 pint druesitroner, delt i to
- 1 spiseskje finhakket skrelt ingefær
- 170 gram snøerter, trimmet og delt i to
- 1 appelsin, gul eller rød paprika, tynne skiver
- 1 bunt vårløk, tynne skiver
- 4 kopper kokt brunt eller hvitt ris (tint hvis frosset)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett sesamolje og bacon; kok, rør av og til, til baconet nesten er sprøtt, ca. 4 minutter. Tilsett sukker og 1 teskje soyasaus; stek under omrøring til baconet er glasert, omtrent 1 minutt. Overfør til en bolle med hullsleiv; sett til side fettet i en egen bolle. Tørk ut stekepannen.
- 2Varm opp 2 teskjeer av fettet i stekepannen på middels varme. Visp eggene og 1/2 teskje salt i en middels bolle; hell i stekepannen og kok uten å røre, til eggene akkurat har stivnet, ca. 3 minutter. Overfør til en tallerken og del opp eggene i store biter.
- 3Varm opp det resterende fettet i stekepannen på middels høy varme. Tilsett tomater og ingefær; stek under omrøring til tomatene er myke, 2–3 minutter. Tilsett sukkererter, paprika og vårløk; stek under omrøring til de er sprøtt møre, ca. 3 minutter. Tilsett ris og de resterende 2 teskjeene soyasaus; stek under omrøring til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter. Rør inn eggene og kok i 1 minutt. Topp med baconet.
- 4Fotograf: Justin Walker