
Stekte oliven og fennikel
oppskrift på bakt oliven og fennikel, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 fennikelfrø, tynt skivet
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp Kalamata-oliven, uten stein
- 1/2 kopp rødvin
- 1 fedd hvitløk, tynt skivet
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 2I en stekepanne varmer du opp 2 spiseskjeer olje. Tilsett fennikel og stek i ca. 8 til 10 minutter, eller til fennikelen er mør.
- 3I en liten ildfast form blander du oliven, rødvin, hvitløk og den stekte fennikelen. Vend godt og krydre med salt og pepper. Drypp over resten av olivenoljen.
- 4Stek uten lokk til oliven og fennikel er gjennomvarme, ca. 15 minutter. Server varm med biter av bondebrød.