Stekte oliven og fennikel

Stekte oliven og fennikel

oppskrift på bakt oliven og fennikel, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 fennikelfrø, tynt skivet
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp Kalamata-oliven, uten stein
  • 1/2 kopp rødvin
  • 1 fedd hvitløk, tynt skivet
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 2I en stekepanne varmer du opp 2 spiseskjeer olje. Tilsett fennikel og stek i ca. 8 til 10 minutter, eller til fennikelen er mør.
  3. 3I en liten ildfast form blander du oliven, rødvin, hvitløk og den stekte fennikelen. Vend godt og krydre med salt og pepper. Drypp over resten av olivenoljen.
  4. 4Stek uten lokk til oliven og fennikel er gjennomvarme, ca. 15 minutter. Server varm med biter av bondebrød.