Krusete ingefær-olivenoljcupcakes med lime-smørkrem, opalbasilikum, mynte og limeskall

Krusete ingefær-olivenoljcupcakes med lime-smørkrem, opalbasilikum, mynte og limeskall

Oppdag oppskriften på mandel- og ingefærcupcakes med frisk lime buttercream, opal basilikum, mynte og limezest. Perfekt for sommerens bakst.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopper pluss ⅛ kopp olivenolje
  • 2. 2 kopper superfint sukker
  • 3. 1 ½ kopper kandisert ingefær, kjørt i food processor
  • 4. 8 eggehviter
  • 5. 3 kopper kakehvetemel
  • 6. 3 teskjeer bakepulver
  • 7. 2 spiseskjeer malt ingefær
  • 8. 1 teskje salt
  • 9. 1 kopp helmelk
  • 10. 3 teskjeer vanilje
  • 11. Lime-smørkrem, oppskrift følger
  • 12. Mikroopal basilikum, til pynt
  • 13. Mikro mynte, til pynt
  • 14. Limezest, til pynt
  • 15. 1 ¼ kopper fersk limejuice
  • 16. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 17. 450 gram usaltet smør
  • 18. 1 teskje salt
  • 19. 6 kopper melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kled mini cupcakeformer med 48 mini cupcakeformer.
  2. 22. I bolle til en standmikser med flatpisker, bland oljen og sukkeret på høy hastighet til det er kremet og godt blandet. Bland inn det krystalliserte ingefæren til det er godt fordelt. Tilsett eggehvitene og bland godt. Sikt sammen mel, bakepulver, ingefær og salt i en stor bolle. På middels hastighet, tilsett melblandingen vekselvis med melken og vaniljeekstraktet, og bland til det er godt kombinert. Ikke overbland. Fyll cupcakeformene tre fjerdedeler fulle og stek i 15 minutter.
  3. 33. For å montere: Bruk en sprøytepose med liten rund tipp, og sprøyt toppene på cupcakes i en prikkete mønster med Lime Smørkrem, og lag 6 prikker for å dekke toppene av kakene. Klipp av en liten klump fra stilken på hver av microurtene. Plasser buntene midt på kremen. Riv frisk limeskall over kakene for å fullføre pyntingen.
  4. 44. Ha limesaft og maisstivelse i en liten kjele på komfyren. Kok opp på middels varme, vispende, til blandingen tykner. Overfør limecurden til en silikonmatte og avkjøl i kjøleskapet til den er kald, ca. 5 minutter. I bolle til en standmikser med flatpisker, krem smør og salt. Tilsett den avkjølte limecurden. Tilsett melis og pisk til det er lyst og luftig.