Bestemors pærekonserves

Bestemors pærekonserves

oppskrift på grandma's pæresyltetøy. lær hvordan du lager smakfulle og enkle pærepreserves hjemme. perfekt til frokost eller som gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 6 kopper skrelte, kjernede og skivede pærer
  • 1 kopp vann
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 (2 unser) pakke fruktpektin i pulverform
  • 8 kopper hvitt sukker
  • 2 teskjeer malt allehånde
  • 2 teskjeer malt muskatnøtt
  • 1/2 kopp brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Steriliser glassene og lokkene i kokende vann i minst 10 minutter. La dem småkoke mens du lager syltetøy.
  2. 2I en stor kjele, bland pærene, vannet og sitronsaften. Dekk til, og la det småkoke i 10 minutter. Rør inn pektinet, og kok opp. Rør inn den hvite sukkeret, og la det koke og røre uten lokk i 1 minutt, til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen, og rør inn brunt sukker, allehånde og muskatnøtt.
  3. 3Fyll raskt glassene opp til ca. 1/2 tomme under kanten. Tørk av kantene, og sett på lokkene. Behandle glassene i kokende vann i 10 minutter for å forsegle dem.