Enkel bananbrød

Enkel bananbrød

Lær hvordan du lager et enkelt og saftig bananbrød med få ingredienser. Perfekt som frokost eller snacks, enkelt å lage for nybegynnere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 4 modne bananer, moste
  • 2/3 kopp hvitt sukker
  • 2 egg
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 8x4 tommers brødform og sett til side.
  2. 2I en stor bolle, sikt sammen mel, bakepulver og salt. Sett til side.
  3. 3I en annen bolle, mos bananene og rør inn egg og sukker. Rør inn melblandingen og bland til det akkurat er kombinert, deretter vend inn de hakkede nøttene (valgfritt). Hell røren i den forberedte formen.
  4. 4Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 55 til 65 minutter, eller til brødet er ferdigstekt. Ta ut av ovnen og avkjøl på en rist i 10 minutter, deretter fjern brødet fra formen og avkjøl helt. Skjær i skiver og server.