Klassisk Shepherd's Pie

Klassisk Shepherd's Pie

Lær hvordan du lager en klassisk shepherd's pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende og smakfull middag. Enkelt å lage og full av god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 450 g magert kjøttdeig av storfe
  • 4 ts hvetemel
  • 1/4 kopp Heinz Tomatsketchup
  • 3/4 kopp Heinz® Tomatjuice
  • 2 ss Heinz Worcestershire-saus
  • 2 ss Dijon-sennep
  • 1 kopp frosne blandede grønnsaker (som erter og gulrøtter)
  • 3 kopper kokte, varme, moste poteter
  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2/3 kopp varm melk

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett løk, hvitløk, timian, rosmarin og halvparten av salt og pepper. Kok opp, rør ofte, i 5 til 7 minutter. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. 2Smuldre kjøttet i pannen og stek til det er brunt over hele overflaten. Strø over mel. Rør inn ketchup, tomatjuice, Worcestershire-saus og sennep. La det småkoke i 5 minutter. Rør inn de blandede grønnsakene. Overfør til en 23 cm stor ildfast form.
  3. 3Mos potetene med den varme melken, resten av salt og pepper, smør og hvitløk til en veldig luftig puré. Fordel potetmosen jevnt over kjøttfyllet. Stek i 35 minutter eller til potetene er gylne.