Klassisk Shepherd's Pie
Lær hvordan du lager en klassisk shepherd's pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende og smakfull middag. Enkelt å lage og full av god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss vegetabilsk olje
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts tørket timian
- 1 ts tørket rosmarin
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 450 g magert kjøttdeig av storfe
- 4 ts hvetemel
- 1/4 kopp Heinz Tomatsketchup
- 3/4 kopp Heinz® Tomatjuice
- 2 ss Heinz Worcestershire-saus
- 2 ss Dijon-sennep
- 1 kopp frosne blandede grønnsaker (som erter og gulrøtter)
- 3 kopper kokte, varme, moste poteter
- 2 ss smør
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2/3 kopp varm melk
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett løk, hvitløk, timian, rosmarin og halvparten av salt og pepper. Kok opp, rør ofte, i 5 til 7 minutter. Forvarm ovnen til 180 °C.
- 2Smuldre kjøttet i pannen og stek til det er brunt over hele overflaten. Strø over mel. Rør inn ketchup, tomatjuice, Worcestershire-saus og sennep. La det småkoke i 5 minutter. Rør inn de blandede grønnsakene. Overfør til en 23 cm stor ildfast form.
- 3Mos potetene med den varme melken, resten av salt og pepper, smør og hvitløk til en veldig luftig puré. Fordel potetmosen jevnt over kjøttfyllet. Stek i 35 minutter eller til potetene er gylne.