
Mors sjokoladekake
oppskrift på mom's sjokoladekake - en saftig og deilig kake som passer til alle anledninger. enkel å lage og perfekt for sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvitt sukker
- 2. 1/2 kopp fettstoff
- 3. 2 egg
- 4. 3/4 kopp usøtet kakaopulver
- 5. 1 kopp melk
- 6. 2 kopper hvetemel
- 7. 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 8. 1 kopp varm, brygget kaffe
- 9. 2 teskjeer natron
- 10. 2 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og melet en 23x33 cm stor bakeform.
- 22. Rør sammen sukker og smør til det er lyst og luftig. Tilsett eggene og bland godt. Rør inn kakao, melk, mel, bakepulver, kokende kaffe, natron og vaniljeekstrakt. Bland til det akkurat er godt blandet. Hell røren i den forberedte formen.
- 33. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 30 til 35 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.