Hello Fresh Mobile Banner
Borsjtsj I

Borsjtsj I

Lær hvordan du lager en autentisk borscht i, en varmende og næringsrik russisk suppe med rødbeter. Perfekt for kalde dager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 kopper vann
  • 3/4 spiseskje salt
  • 1/2 kopp finhakkede gulrøtter
  • 1/4 kopp hakket grønn paprika, delt
  • 1/2 stilk selleri, hakket
  • 1 middels stor rødbete
  • 1/2 kopp hermetiske skrelte og hakkede tomater
  • 3 poteter, delt i fire
  • 1 ss smør
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 1 1/2 kopper hermetiske tomater
  • 3 kopper finstrimlet kål, delt
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 3/4 kopp hakkede poteter
  • 1 ss tørket dill
  • 1/4 ts malt svart pepper, etter smak
  • salt og nykvernet svart pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Legg vann, salt, gulrøtter, halvparten av paprikaen, selleri, rødbete, tomater og kvartede poteter i en stor kjele over høy varme. Kok opp.
  2. 2Smelt 1/3 kopp smør i en separat stekepanne over middels varme. Surr løk i smør til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomater, reduser varmen til middels lav, og la det småkoke i 15 minutter. Ta ut 1/2 kopp av sausen fra pannen og sett til side. Rør inn halvparten av kål i pannen med den gjenværende sausen, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter, eller til det er mørt.
  3. 3Fjern rødbeten fra kokende væske og kast den. Ta potetene opp med en hullsleiv eller tang, og legg dem i en bolle sammen med resten av smøret (1 ss) og fløten. Mos det hele sammen til en jevn masse.
  4. 4Returner den reserverte løk-tomat-saften på 1/2 kopp til kjele. Rør inn terningene av potet, og la det småkoke til de er akkurat møre, men fortsatt faste, ca. 5 minutter. Øk varmen til lav koke, og rør inn resten av kål, tomatsausen og de moste potetene. Senk varmen og la det småkoke noen minutter til. Rør inn resten av paprikaen, krydre med svart pepper, og server.