Aprikos- og bringebærkompott

Aprikos- og bringebærkompott

Lær hvordan du lager en deilig apriko- og bringebærkompott. Perfekt som dessert eller tilbehør, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 2/3 kopp vann
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft, etter smak
  • 4 teskjeer fersk ingefærrot, skrelt og finstrimlet
  • 6 ferske aprikoser, delt i fire
  • 1 kopp bringebær
  • 2 spiseskjeer skivede mandler, lett ristet
  • Myntekvister, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele rører du sammen sukker, vann, sitronsaft og ingefærrot, og lar det småkoke under lokk i 5 minutter. Tilsett aprikosene, pensle dem med sukkerlaken, og pochér dem under lokk på moderat lav varme i 3 minutter, eller til de akkurat er møre. Rør forsiktig inn bringebær, pochér blandingen i 1 minutt, og fordel den i 4 skåler. Strø over mandlene, pynt med mynte, og server den varm eller romtemperert.