
Helstekt hele kylling
Lær hvordan du lager en perfekt helstekt kylling med denne enkle oppskriften. Ideell for middagsbiten og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 hvitløkshode, skrelt
- 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 3. 3 ferske timianstilker, stilkene fjernet
- 4. 1 spiseskje smør, myknet
- 5. 3/4 teskje havsalt
- 6. 1 (2,3–2,7 kg) stekekylling
- 7. 1 teskje havsalt
- 8. 1/2 sitron, skivet i tynne skiver
- 9. 3 ferske timianstilker
- 10. 2 ferske rosmarinstilker
- 11. 1 hvitløkshode, ueskelt, delt i to og knust i fedd
Fremgangsmåte
- 11. For å lage hvitløkssmør: Bland alle ingrediensene i en food processor. Kjør til en jevnt glatt pasta dannes.
- 22. For å lage kylling: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Vask kyllingen med rene hender, fjern innmat og tørk den grundig med kjøkkenpapir. Smør et tynt lag olje i bunnen av en solid stekeplate. Gni inn kyllingen med 1 teskje havsalt innvendig, og fyll den med sitronhjul, timian, rosmarin og hvitløk. Bruk kjøttsnor til å trusse kyllingen (med brystet opp), og pass på å legge vingene og beina godt inntrekket. Plasser kyllingen i stekeformen og pensle den rikelig med hvitløkssmør. Dekk kyllingen løst med aluminiumsfolie og stek i omtrent 2 timer. (Stek hele, tint kylling, 20–25 minutter per pund.) Ta av folien de siste 30 minuttene av steketiden. Sørg for at den indre temperaturen når 75 grader Celsius, at saften er klar når du stikker i den, og at kjøttet føles fast.