Grillede soppspyd
oppskrift på grillede soppespyd perfekt for sommergrilling. enkel å lage, sunn og smakfull. ideell for sommer sesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 ss usaltet smør
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ½ ss soyasaus
- 36 cremini-sopper med 5 cm brede hatter, de seige stilkendene trimmet (ca. 680 g)
- 2 ts fersk timian, hakket
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 4 til 5 metall- eller trespyd på 30 cm (bløtlegg trespyd i vann i 20 minutter før bruk).
- 2Forvarm en kull- eller gassgrill til middels høy varme. Rør smøret i en liten kjele over middels varme til det er smeltet. Tilsett hvitløk og la det mykne i ca. 2 minutter. Rør inn soyasausen.
- 3Legg soppen i en middels stor bolle, tilsett soyahvitløk-smøret og vend godt slik at soppen er jevnt dekket. Tre soppen på spyd, med 7 til 8 biter på hvert, og la det være 7,5 cm håndtak på endene.
- 4Legg spydende på grillen med håndtakene hvilende på eller like utenfor grillens kant (for enklere håndtering, siden de blir veldig varme), og dekk til. La det koke, snu spydende omtrent hvert 2. minutt og pensle med smøret etter hver vending, til soppen er lett forkullet over hele og myk, ca. 8–9 minutter. Strø over timian og persille eller sitronzest hvis du bruker det, og krydre med salt. Alternativt kan du smelte litt ekstra smør, tilsette timian, persille og/eller sitronzest, og helle over soppen.
- 5Det sjette elementet: Hakket frisk persille eller revet sitronzest, strødd over med timian; eller du kan smelte litt ekstra smør til slutt, tilsette timian, persille og/eller sitronzest, og helle over.