Hello Fresh Mobile Banner
Maiskaker med valnøtter og salvie

Maiskaker med valnøtter og salvie

Lær hvordan du lager deilige corn cakes med valnøtter og salvie. Perfekt som forrett eller snack, enkel å lage for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 unser (1/2 pinne) smør
  • 1 ½ kopper vann
  • 1 kopp maismel
  • 2 store egg
  • ½ kopp melk
  • ½ kopp sukker
  • 1 teskje (1/3 håndfull) salt
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 spiseskjeer hakket fersk salvie (fra 4 kvister)
  • 2 unser valnøtt-halvdelene eller biter, et par neve fra bulkdisken i butikken vil være nok
  • Smør og honning, til å ha på kakene dine

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en non-stick grillplate eller non-stick stekepanne over middels varme.
  2. 2I en liten kjele, smelt smør og overfør det til en liten blandebolle. Tørk ut pannen og sett den tilbake på varmen med 1 ½ kopp vann. Kok opp vannet over høy varme.
  3. 3Tilsett maismelet i en stor blandebolle, og hell det varme vannet i, rør godt for å blande.
  4. 4Pisk egg, melk og sukker sammen med det smeltede smøret, og rør dette inn i maismelsblandingen.
  5. 5Strø litt salt i bollen.
  6. 6Hell 1 kopp hvetemel i en sikt eller sil.
  7. 7Bank på silen slik at melet faller ned i maiskakedeigen.
  8. 8Tilsett salvie i røren og rør godt for å blande.
  9. 9Tørk av en liten klatt smør med papirhåndkle og smør den over grillpannen for å smøre den.
  10. 10Legg små porsjoner av maiskakedeigen på grillen eller stekepannen: lag kaker ca. 7,5 cm i diameter, og sørg for litt plass mellom dem i pannen.
  11. 11Legg noen valnøttbiter i den våte røren når kakene begynner å koke.
  12. 12Kok kakene i 2 til 3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprø.
  13. 13Server kakene med mykt smør og honning til å dryppe over.
  14. 14NAM!