Maiskaker med valnøtter og salvie
Lær hvordan du lager deilige corn cakes med valnøtter og salvie. Perfekt som forrett eller snack, enkel å lage for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 unser (1/2 pinne) smør
- 1 ½ kopper vann
- 1 kopp maismel
- 2 store egg
- ½ kopp melk
- ½ kopp sukker
- 1 teskje (1/3 håndfull) salt
- 1 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer hakket fersk salvie (fra 4 kvister)
- 2 unser valnøtt-halvdelene eller biter, et par neve fra bulkdisken i butikken vil være nok
- Smør og honning, til å ha på kakene dine
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en non-stick grillplate eller non-stick stekepanne over middels varme.
- 2I en liten kjele, smelt smør og overfør det til en liten blandebolle. Tørk ut pannen og sett den tilbake på varmen med 1 ½ kopp vann. Kok opp vannet over høy varme.
- 3Tilsett maismelet i en stor blandebolle, og hell det varme vannet i, rør godt for å blande.
- 4Pisk egg, melk og sukker sammen med det smeltede smøret, og rør dette inn i maismelsblandingen.
- 5Strø litt salt i bollen.
- 6Hell 1 kopp hvetemel i en sikt eller sil.
- 7Bank på silen slik at melet faller ned i maiskakedeigen.
- 8Tilsett salvie i røren og rør godt for å blande.
- 9Tørk av en liten klatt smør med papirhåndkle og smør den over grillpannen for å smøre den.
- 10Legg små porsjoner av maiskakedeigen på grillen eller stekepannen: lag kaker ca. 7,5 cm i diameter, og sørg for litt plass mellom dem i pannen.
- 11Legg noen valnøttbiter i den våte røren når kakene begynner å koke.
- 12Kok kakene i 2 til 3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprø.
- 13Server kakene med mykt smør og honning til å dryppe over.
- 14NAM!