Den lastede potetpizza

Den lastede potetpizza

oppskrift på en deilig loaded potato pizza med kremet potetfyll og smakfulle toppings. perfekt for en mettende middag eller helge kos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 15 mellomstore røde poteter
  • 1 boks (ca. 414 g) kyllingkraft
  • 6 store hvitløksfedd
  • 4 spiseskjeer smør eller margarin
  • ¾ kopp kremfløte
  • 2 teskjeer salt
  • 1 teskje svart pepper
  • Grunnoppskrift på pizzadeig følger
  • 2 kopper hvitløksmosede poteter
  • 3 unser sauterte løk
  • 3 små tomater, skivet tynt
  • 4 unser revet provolone
  • 4 unser revet fontina
  • 4 unser bacon, kokt og smuldret
  • 1 teskje knust svart pepper
  • 1 teskje løksalt
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 kopp varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Hvitløkmos: Kombiner poteter, buljong og hvitløk i en stor kjele. Tilsett mer vann om nødvendig for å holde alle potetene helt dekket. Kok opp, og skru deretter ned varmen til lav. Fortsett å koke til potetene er møre, ca. 25 til 30 minutter.
  2. 2Sil av vannet og mos potetene og hvitløken. Tilsett smør, salt, pepper og kremfløte. Pisk til det får en kremet konsistens.
  3. 3Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit) med en pizzastein.
  4. 4Kjevle ut deigen til en 0,6 cm tykk sirkel. Legg den på en pizzastein eller en pizzaspade. Smør på hvitløkmosen. Fordel jevnt de sauterte løkene. Legg på skiver av tomater. Strø jevnt over osten, baconcrispene, nykvernet svart pepper og løksalt. Stek i 10 til 12 minutter.
  5. 5Bland mel, salt og gjær i en stor bolle (en 12-liters bolle passer fint). Rør inn olje og varmt vann. Dekk til bollen og la deigen heve i 30 minutter.