Jerk-krustet ribeye med grønn papayasalat
Prøv en smakfull hovedrett med krydret jerk-rub og frisk grønn papaya relish. En enkel oppskrift for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 medium rød løk, grovhakket
- 4 grønne løk, grovhakket
- 1/2 til 1 habanero- eller Scotch bonnet-chili, grovhakket
- 1 (5 cm) fersk ingefær, grovhakket
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss ferske timianblader
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt allehånde
- 1/2 ts malt nellik
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp rapsolje
- 2 (450 g) ribeye-steaks uten ben, 5 cm tykke
- 1 oppskrift Grøn papayarelish, oppskrift følger
Fremgangsmåte
- 1Kombiner rødløk, grønn løk, habanero, ingefær, hvitløk, timian, kanel, allehånde, nellik, 1 teskje salt, 1/4 teskje pepper og olje i en foodprocessor og kjør til en tynn pasta.
- 2Varm opp grillen eller grillpannen til høy varme.
- 3Ta ut biffene fra kjøleskapet 20 minutter før grilling. Krydre ribeye-biffen på begge sider med salt og pepper. Gni begge sider av hver biff med den våte ruben og legg dem på grillen. Grill til de er gyldne og ruben har dannet en skorpe, ca. 3 til 5 minutter. Snu biffen og skru ned varmen til middels. Pensle biffene med ruben og fortsett å grille til de er medium-rare. Ta biffene av grillen og la dem hvile i 5 minutter før de skjæres opp. Legg litt av relisen på skivene før servering.
- 4Rør sammen honning, limesaft, eddik og sukker i en middels stor bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett papaya, agurk, paprika, koriander og mynte, og bland godt. Krydre med salt og pepper. La det stå i romtemperatur i minst 15 minutter før servering.




