Rød fløyelskake
oppskrift på red velvet cake, en klassisk og saftig kake med kremostfyll, perfekt for fest og feiring
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 10
dessert
Ingredienser
- 3/4 av en smørstikk, romtemperert, pluss litt mer til smøring av formen
- 1 5/8 kopper kakehvetemel
- 1 teskje salt
- 1 1/4 kopper sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 store egg, romtempererte
- 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 3/4 kopp kulturmelk
- 3/4 teskje eddik
- 3/4 teskje natron
- 30 gram rød konditorfarge
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to medium store bakeplater, eller to (20 cm) runde kakeformer.
- 2I en bolle, sikt mel og salt sammen. I en elektrisk mikser, bland smør og sukker på middels hastighet. Tilsett vanilje, deretter eggene, ett om gangen, og deretter kakaopulver. Reduser mikserens hastighet til lav. Hell i halvparten av melken, deretter sakte i halvparten av melblandingen, så resten av melken og det resterende melet. I en separat bolle, bland eddik og natron, og rør det inn i røren. Tilsett rød konditorfarge og bland godt. Når alt er godt blandet, fordel røren jevnt i kakeformene. Stek i 30 til 35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formene. Skjær i ønsket størrelse og server.
- 3Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften, i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.