Rød fløyelskake

Rød fløyelskake

oppskrift på red velvet cake, en klassisk og saftig kake med kremostfyll, perfekt for fest og feiring

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 10
dessert

Ingredienser

  • 3/4 av en smørstikk, romtemperert, pluss litt mer til smøring av formen
  • 1 5/8 kopper kakehvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 store egg, romtempererte
  • 1/4 kopp usøtet kakaopulver
  • 3/4 kopp kulturmelk
  • 3/4 teskje eddik
  • 3/4 teskje natron
  • 30 gram rød konditorfarge

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to medium store bakeplater, eller to (20 cm) runde kakeformer.
  2. 2I en bolle, sikt mel og salt sammen. I en elektrisk mikser, bland smør og sukker på middels hastighet. Tilsett vanilje, deretter eggene, ett om gangen, og deretter kakaopulver. Reduser mikserens hastighet til lav. Hell i halvparten av melken, deretter sakte i halvparten av melblandingen, så resten av melken og det resterende melet. I en separat bolle, bland eddik og natron, og rør det inn i røren. Tilsett rød konditorfarge og bland godt. Når alt er godt blandet, fordel røren jevnt i kakeformene. Stek i 30 til 35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formene. Skjær i ønsket størrelse og server.
  3. 3Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften, i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.