Pasta, pesto og erter
oppskrift på pasta med pesto og erter, en rask og enkel rett som passer perfekt til en smakfull middag. perfekt for travle hverdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3/4 pund fusillipasta
- 3/4 pund båndpasta
- 1/4 kopp god olivenolje
- 1 1/2 kopper pesto, ferdigpakket eller se oppskrift nedenfor
- 1 (280 grams) pakke frossen hakket spinat, tint og presset tørr
- 3 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
- 1 1/4 kopper god majones
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1 1/2 kopper frosne erter, tint
- 1/3 kopp pinjekjerner
- 3/4 teskje kosher-salt
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp valnøtter
- 1/4 kopp pinjekjerner
- 3 spiseskjeer hakket hvitløk (9 fedd)
- 5 kopper ferske basilikumblader, godt pakket
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 1/2 kopper god olivenolje
- 1 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok fusilli og båndpasta separat i en stor kjele med kokende, saltet vann i 10 til 12 minutter til hver pasta er al dente. Sil av vannet og vend pastaen i en bolle med olivenolje. La det avkjøle til romtemperatur.
- 3I en food processor med steelblad, kjør pesto, spinat og sitronjuice til en jevn puré. Tilsett majonesen og kjør igjen. Bland pestoen med den avkjølte pastaen, og tilsett deretter Parmesan, erter, pignolis, salt og pepper. Bland godt, smak til, og server ved romtemperatur.
- 4Ha valnøtter, pignolis og hvitløk i en food processor med steelblad. Kjør i 15 sekunder. Tilsett basilikumblad, salt og pepper. Mens maskinen går, hell sakte olivenoljen gjennom matingslangen og kjør til pestoen er godt puréert. Tilsett Parmesan og kjør i ett minutt til. Bruk umiddelbart eller oppbevar pestoen i kjøleskap eller fryser med et tynt lag olivenolje på toppen.
- 5Notater: Luft er pestoens verste fiende. Ved frysing, pakk den i beholdere med et lag olje eller plastfolie direkte på toppen, og press ut luften.
- 6For å rense basilikum, fjern bladene, surr dem i en bolle med vann, og snurr dem godt tørre i en salatslynge. Oppbevar dem i en lukket plastpose med et lett fuktig kjøkkenpapir. Så lenge bladene er tørre, vil de holde seg grønne i flere dager.