Grillet kanin og grønnsaker

Grillet kanin og grønnsaker

oppskrift på grillet kanin med smakfulle grønnsaker, perfekt for sommergrilling. enkel å lage og sunn!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En kanin på 3 til 4 pund, delt i 8 biter
  • Fin sjøsalt og nykvernet hvit pepper
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1 bunt timian
  • 1 bunt rosmarin
  • 2 tomater, delt i to
  • 1 aubergine, skåret i tverrsnitt på ca. 1,5 cm
  • 2 runde squash, skåret på skrå i ca. 1,5 cm tykke skiver (du kan erstatte med vanlig squash)

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered en grill eller varm opp en grillpanne. Hvis tilgjengelig, legg en skiferplate på grillen og varm den i minst 5 minutter.
  2. 2I mellomtiden legger du kaninen på et serveringsfat og krydrer med salt og pepper. Drypp over 3 spiseskjeer olivenolje og fordel hvitløkskivene fra 3 fedd, 8 kvister timian og 4 kvister rosmarin (halvert for å lage 8). La det marinere mens grillen varmes opp.
  3. 3Når skiferen er varm, legger du kaninbitene på skiferen. La det steke på hver side til kaninen er pent stekt og gjennomstekt, omtrent 5 til 7 minutter per side. Fjern hvitløksfeddene og kast dem hvis de begynner å brenne, da vil de gi en kraftig smak til kaninen.
  4. 4Krydre grønnsakene med salt og pepper, og drypp over olivenolje. Halvveis i kokingen av kaninen, legger du grønnsakene på skiferen og plasserer en kvist timian og rosmarin samt noen hvitløkskiver på hver. La det steke på hver side til det er pent brunet og myknet, omtrent 2 til 3 minutter per side. Server varmt eller romtemperert.