Greske squashkaker

Greske squashkaker

oppskrift på greske zucchinikaker som er sunne, smakfulle og enkle å lage. perfekt for en lett forrett eller snacks om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund squash, revet
  • 1 teskje kosher-salt eller 3/4 teskje vanlig salt
  • 3/4 kopp smuldret fetaost
  • 1 stort egg, lett pisket
  • 3 grønne løk, tynne skiver
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1/4 kopp hakkede pinjekjerner
  • 1 spiseskje hakket frisk dill, eller 1 teskje tørket
  • 1 1/2 teskjeer hakkede friske oregano-blader, eller 1/2 teskje tørket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Bland den revne squashen med kosher-salt. La det stå i 5 minutter (ikke lenger, ellers blir det til mos). Skyll i kaldt vann og klem ut overflødig væske med et kjøkkenpapir eller press det i en sil eller et dørslag til det er tørt.
  2. 2Bland osten, egget, grønn løk, melet, pinjekjernene, dill, oregano, hvitløk og pepper i en stor bolle; vend inn squashen. Form 24 små kaker (ca. 2 spiseskjeer av blandingen per kake) og stek dem i olivenolje, snu en gang, til de er gylne, ca. 3 minutter på hver side. Server umiddelbart.