Greske squashkaker
oppskrift på greske zucchinikaker som er sunne, smakfulle og enkle å lage. perfekt for en lett forrett eller snacks om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund squash, revet
- 1 teskje kosher-salt eller 3/4 teskje vanlig salt
- 3/4 kopp smuldret fetaost
- 1 stort egg, lett pisket
- 3 grønne løk, tynne skiver
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1/4 kopp hakkede pinjekjerner
- 1 spiseskje hakket frisk dill, eller 1 teskje tørket
- 1 1/2 teskjeer hakkede friske oregano-blader, eller 1/2 teskje tørket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- Olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Bland den revne squashen med kosher-salt. La det stå i 5 minutter (ikke lenger, ellers blir det til mos). Skyll i kaldt vann og klem ut overflødig væske med et kjøkkenpapir eller press det i en sil eller et dørslag til det er tørt.
- 2Bland osten, egget, grønn løk, melet, pinjekjernene, dill, oregano, hvitløk og pepper i en stor bolle; vend inn squashen. Form 24 små kaker (ca. 2 spiseskjeer av blandingen per kake) og stek dem i olivenolje, snu en gang, til de er gylne, ca. 3 minutter på hver side. Server umiddelbart.