Hello Fresh Mobile Banner
Portobelloburgere grillet som en biff

Portobelloburgere grillet som en biff

Lær hvordan du griller portobello sopp som en saftig biff. Perfekt for vegetariske middager og grillfesten. Enkle steg for smakfull grillmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 ss. sjalottløk, finhakket
  • 2 ts. fersk timian, finhakket
  • 1 kopp tørr rødvin
  • 3 kopper hermetisk lavsalt kyllingkraft, kokt til den er redusert til halvparten
  • Grå salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 1 1/2 ts. finhakket hvitløk
  • 4 store ferske Portobellobeter, fjernet skjelett
  • 4 gode neve babyspinat
  • 1 ss. rødvinseddik
  • 1 ss. usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp grillpannen. Mens du venter på at grillen skal bli klar, lager du sausen. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en middels kjele over middels høy varme til den er varm. Tilsett sjalottløk og kok kort, til den er myk og lett brunet. Tilsett 1 teskje timian og rør, deretter tilsett rødvin. Kok opp og la det koke til det er redusert til omtrent 1/4 kopp. Tilsett buljongen, kok opp igjen og la det koke til det er redusert til omtrent 3/4 kopp. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Mål opp 2 spiseskjeer saus i en middels bolle og visp inn rødvinseddik. Mens du visper raskt, drypp i 1 spiseskje olivenolje. Smak til med salt og pepper. Sett vinaigretten til side til du skal montere retten. Visp inn smør i den resterende sausen, smak til med salt og pepper, og hold den varm.
  3. 3I en middels bolle, visp sammen den resterende 1/2 koppen olivenolje, balsamicoeddik, hvitløk og resten av timianen. Hold soppen en om gangen over bollen, og øs marinaden over dem, slik at overflødig renner tilbake i bollen. Gjenta til soppen er godt dekket over hele. Legg soppen på en tallerken og krydre begge sider med salt og pepper.
  4. 4Pensle eller tørk litt olivenolje på grillen. Plasser soppen med undersiden ned på grillen og kok, snu en gang, til den er brunet på begge sider og gjennomstekt (ca. 4 minutter totalt). Ta av og hold varm. Bland spinaten i vinaigretten og vend godt. Fordel på 4 tallerkener. Topp med soppen, med undersiden opp, og skje sausen over soppen.