Portobelloburgere grillet som en biff
Lær hvordan du griller portobello sopp som en saftig biff. Perfekt for vegetariske middager og grillfesten. Enkle steg for smakfull grillmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 ss. sjalottløk, finhakket
- 2 ts. fersk timian, finhakket
- 1 kopp tørr rødvin
- 3 kopper hermetisk lavsalt kyllingkraft, kokt til den er redusert til halvparten
- Grå salt
- Nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 1 1/2 ts. finhakket hvitløk
- 4 store ferske Portobellobeter, fjernet skjelett
- 4 gode neve babyspinat
- 1 ss. rødvinseddik
- 1 ss. usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Varm opp grillpannen. Mens du venter på at grillen skal bli klar, lager du sausen. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en middels kjele over middels høy varme til den er varm. Tilsett sjalottløk og kok kort, til den er myk og lett brunet. Tilsett 1 teskje timian og rør, deretter tilsett rødvin. Kok opp og la det koke til det er redusert til omtrent 1/4 kopp. Tilsett buljongen, kok opp igjen og la det koke til det er redusert til omtrent 3/4 kopp. Smak til med salt og pepper.
- 2Mål opp 2 spiseskjeer saus i en middels bolle og visp inn rødvinseddik. Mens du visper raskt, drypp i 1 spiseskje olivenolje. Smak til med salt og pepper. Sett vinaigretten til side til du skal montere retten. Visp inn smør i den resterende sausen, smak til med salt og pepper, og hold den varm.
- 3I en middels bolle, visp sammen den resterende 1/2 koppen olivenolje, balsamicoeddik, hvitløk og resten av timianen. Hold soppen en om gangen over bollen, og øs marinaden over dem, slik at overflødig renner tilbake i bollen. Gjenta til soppen er godt dekket over hele. Legg soppen på en tallerken og krydre begge sider med salt og pepper.
- 4Pensle eller tørk litt olivenolje på grillen. Plasser soppen med undersiden ned på grillen og kok, snu en gang, til den er brunet på begge sider og gjennomstekt (ca. 4 minutter totalt). Ta av og hold varm. Bland spinaten i vinaigretten og vend godt. Fordel på 4 tallerkener. Topp med soppen, med undersiden opp, og skje sausen over soppen.