Spaghetti og kjøttboller
Lær hvordan du lager klassisk spaghetti og kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe
- 1/2 kopp hakket løk
- 2 egg
- 1/2 kopp tørre brødsmuler
- 1 teskje oregano
- 1 teskje basilikum
- Salt
- Pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, hakket
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 grønn paprika, hakket
- 4 fedd hvitløk, knust
- 1 laurbærblad
- 1 teskje rød pepperflak
- 1 1/2 teskje oregano
- 2 store glass tomatsaus
- Sukker
- 1 1/2 teskje fersk persille, hakket
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle blander du storfekjøtt, løk, egg og brødsmuler. Krydre med oregano, basilikum, salt og pepper. Bland godt. Form medium store kjøttboller og sett til side. I en tykk gryte varmer du opp olivenolje. Tilsett kjøttbollene, 4 eller 5 om gangen, og kok til de er godt brune. Ta dem opp og legg dem på en tallerken.
- 2I en stor gryte koker du løk i olivenolje over middels varme. Tilsett grønn paprika og hvitløk. Kok til det er mørt. Tilsett laurbærblad, rød pepperflak, oregano og basilikum. Hell i tomatsaus og la det småkoke i en time. Rør inn en klype sukker og hakket persille. Server kjøttbollene over pasta.