Blåbær- og mascarpone-innbakte paier
Lær hvordan du lager deilige blåbær og mascarpone butterdeigspasninger, perfekte som dessert eller til kaffen. Enkel oppskrift med friske bær og kremet mascarpone.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp mascarponeost, romtemperert
- 2 spiseskjeer sukker, pluss ekstra til dryssing
- 1/2 teskje maisstivelse
- 1 teskje sitronsaft
- 1 teskje sitrusskall
- 1/3 kopp ferske eller tinte og tintede blåbær
- 2 (23 cm) ferdigkjølte paibunner
- 1 egg, sammenpisket
- Vegetabilsk olje, til steking
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en rund kakeutstikker på 3 1/2 tommer.
- 3Dekk et bakepapirkledd stekebrett med bakepapir. Sett til side.
- 4I en liten bolle blander du sammen ost, sukker, maisstivelse, sitronjuice og sitronzest til en jevn blanding. Rør inn blåbærene.
- 5Bruk en rund kakeutstikker på 3 1/2 tommer til å stikke ut 12 sirkler av paideigen. Legg deigen på det forberedte stekebrettet. Bruk en pensel og pensle lett kantene av deigen med det sammenpiskede egget.
- 6Legg omtrent 1 1/2 teskje av osteblandingen midt på hver deigsirkel. Brett deigen i to for å lukke fyllet, og klem kantene sammen for å forsegle. Bruk en gaffel til å forsegle kantene ved å trykke lett med tennene.
- 7Sett dem i kjøleskapet i 10 minutter.
- 8Mens bakverket kjøler seg: I en stor, tykkbunnet kjele heller du i nok olje til å fylle omtrent en tredjedel av kjelen. Varm opp over middels varme til en dypfriteringstermometer som er satt inn i oljen viser 375 grader Fahrenheit. (Hvis du ikke har termometer, vil en brødterning bli brun på omtrent 3 minutter.)
- 9Friter fyllekakene i 1 til 1 1/2 minutter til de er gyldne. La dem renne av på papirhåndklær, og dryss over sukker mens de fortsatt er varme. La dem avkjøle i minst 10 minutter før servering.