Blåbær- og mascarpone-innbakte paier

Blåbær- og mascarpone-innbakte paier

Lær hvordan du lager deilige blåbær og mascarpone butterdeigspasninger, perfekte som dessert eller til kaffen. Enkel oppskrift med friske bær og kremet mascarpone.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp mascarponeost, romtemperert
  • 2 spiseskjeer sukker, pluss ekstra til dryssing
  • 1/2 teskje maisstivelse
  • 1 teskje sitronsaft
  • 1 teskje sitrusskall
  • 1/3 kopp ferske eller tinte og tintede blåbær
  • 2 (23 cm) ferdigkjølte paibunner
  • 1 egg, sammenpisket
  • Vegetabilsk olje, til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en rund kakeutstikker på 3 1/2 tommer.
  3. 3Dekk et bakepapirkledd stekebrett med bakepapir. Sett til side.
  4. 4I en liten bolle blander du sammen ost, sukker, maisstivelse, sitronjuice og sitronzest til en jevn blanding. Rør inn blåbærene.
  5. 5Bruk en rund kakeutstikker på 3 1/2 tommer til å stikke ut 12 sirkler av paideigen. Legg deigen på det forberedte stekebrettet. Bruk en pensel og pensle lett kantene av deigen med det sammenpiskede egget.
  6. 6Legg omtrent 1 1/2 teskje av osteblandingen midt på hver deigsirkel. Brett deigen i to for å lukke fyllet, og klem kantene sammen for å forsegle. Bruk en gaffel til å forsegle kantene ved å trykke lett med tennene.
  7. 7Sett dem i kjøleskapet i 10 minutter.
  8. 8Mens bakverket kjøler seg: I en stor, tykkbunnet kjele heller du i nok olje til å fylle omtrent en tredjedel av kjelen. Varm opp over middels varme til en dypfriteringstermometer som er satt inn i oljen viser 375 grader Fahrenheit. (Hvis du ikke har termometer, vil en brødterning bli brun på omtrent 3 minutter.)
  9. 9Friter fyllekakene i 1 til 1 1/2 minutter til de er gyldne. La dem renne av på papirhåndklær, og dryss over sukker mens de fortsatt er varme. La dem avkjøle i minst 10 minutter før servering.