Grillede kyllingvinger i gai yang-saus

Grillede kyllingvinger i gai yang-saus

Lær hvordan du lager smakfulle grillede kyllingvinger i gai yang saus. En enkel oppskrift perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund kyllingvinger (12 til 14)
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • Salt
  • 2 små ferske sterke røde chili (ca. 2 tommer lange), for eksempel thai eller serrano
  • 4 hvitløksfedd
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp vann
  • 2/3 kopp hvitvinseddik
  • 3/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt av vingetuppene, og spar dem til en annen bruk, og del vingene i ledd. I en bolle visper du sammen olje, sitronsaft og salt etter smak. Tilsett vingene og vend dem godt i blandingen. Mariner vingene, dekket og avkjølt, i minst 1 time og opptil 8 timer.
  2. 2For å lage gai yang-saus: Bruk verneutstyr, og finhakk chili. Finhakk hvitløk, og la det småkoke i en liten kjele sammen med chili og de resterende ingrediensene, rør av og til, i 10 minutter. La sausen avkjøle til romtemperatur. Gai yang-sausen kan lages én dag i forveien, dekket og avkjølt. Ta den ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur før servering.
  3. 3Forbered grillen. Sil av vingene i en sil og tørk dem godt. Grill vingene på en oljet rist plassert 12–15 cm over glødende kull til de er gjennomstekte og har en gyllen farge, ca. 8–10 minutter på hver side. Server vingene med sausen.