Fisketacos

Fisketacos

oppskrift på deilige fish tacos med frisk salsa og krydret fisk. perfekt for en sommermiddag eller lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 teskjeer malt koriander
  • 2 teskjeer ancho-chili pulver
  • En klype kanel
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 450 gram hvit fisk med kjøtt, men som er saftig og flassende, som mahi mahi eller torsk, skinnet og benfri, skåret i biter
  • 1/2 kopp majones
  • 1 hvitløksfedd, grovhakket
  • 8 kvister fersk mynte
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 1 lime, presset, pluss ekstra om nødvendig
  • Kosher-salt og pepper
  • 10 mais tortillas, varmet
  • 1/4 hode grønnkål, revet
  • 1/2 kopp finhakkede vårløk
  • Sylteagurpbåter av bananpepper, valgfritt
  • 1 lime, delt i 8 båter

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til fisken: I en bolle blander du olje, krydder, salt og pepper. Tilsett fisken og pass på at hver bit er dekket av marinaden.
  3. 3Til majonesen: Ha majones, hvitløk, mynte, spisskummen og limesaft i en food processor. Kjør til det er jevnt. Smak til med salt, pepper og mer limesaft om nødvendig. Hell over i en bolle og sett til side.
  4. 4Ta en stor, non-stick stekepanne og varm den forsiktig opp på middels varme; det er ikke nødvendig å tilsette olje siden fisken allerede er dekket av olje. Når pannen er varm (test ved å dryppe litt vann i pannen – hvis det suser og fordamper, er den klar), legg hver fiskebit i pannen. Den skal suse forsiktig, men tydelig når den treffer pannen. Kok til fisken er gjennomstekt, men fortsatt saftig, ca. 3 minutter på hver side. Fisken skal lett kunne deles i flak med en gaffel. Ikke overkok fisken! Den vil smake forferdelig!
  5. 5Ta fisken ut av pannen og server umiddelbart med varme tortillalefser. Jeg legger et tynt lag med kål i bunnen, deretter sausen, noen biter av fisk, vårløk, et par skiver bananpepper og en skvis med lime. Når fisken er ferdig, kan du gjøre som jeg gjør – lage kål-tacos, alt unntatt fisken! Så godt!