Fisketacos
oppskrift på deilige fish tacos med frisk salsa og krydret fisk. perfekt for en sommermiddag eller lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 teskjeer malt koriander
- 2 teskjeer ancho-chili pulver
- En klype kanel
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 450 gram hvit fisk med kjøtt, men som er saftig og flassende, som mahi mahi eller torsk, skinnet og benfri, skåret i biter
- 1/2 kopp majones
- 1 hvitløksfedd, grovhakket
- 8 kvister fersk mynte
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 lime, presset, pluss ekstra om nødvendig
- Kosher-salt og pepper
- 10 mais tortillas, varmet
- 1/4 hode grønnkål, revet
- 1/2 kopp finhakkede vårløk
- Sylteagurpbåter av bananpepper, valgfritt
- 1 lime, delt i 8 båter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til fisken: I en bolle blander du olje, krydder, salt og pepper. Tilsett fisken og pass på at hver bit er dekket av marinaden.
- 3Til majonesen: Ha majones, hvitløk, mynte, spisskummen og limesaft i en food processor. Kjør til det er jevnt. Smak til med salt, pepper og mer limesaft om nødvendig. Hell over i en bolle og sett til side.
- 4Ta en stor, non-stick stekepanne og varm den forsiktig opp på middels varme; det er ikke nødvendig å tilsette olje siden fisken allerede er dekket av olje. Når pannen er varm (test ved å dryppe litt vann i pannen – hvis det suser og fordamper, er den klar), legg hver fiskebit i pannen. Den skal suse forsiktig, men tydelig når den treffer pannen. Kok til fisken er gjennomstekt, men fortsatt saftig, ca. 3 minutter på hver side. Fisken skal lett kunne deles i flak med en gaffel. Ikke overkok fisken! Den vil smake forferdelig!
- 5Ta fisken ut av pannen og server umiddelbart med varme tortillalefser. Jeg legger et tynt lag med kål i bunnen, deretter sausen, noen biter av fisk, vårløk, et par skiver bananpepper og en skvis med lime. Når fisken er ferdig, kan du gjøre som jeg gjør – lage kål-tacos, alt unntatt fisken! Så godt!