Marinara-saus

Marinara-saus

Lær hvordan du lager en deilig marinara saus med en enkel oppskrift. Perfekt til pasta og som base for mange retter. Rask og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3 store fedd hvitløk, finhakket
  • 4 kopper tomatpuré
  • 1 spiseskje hakkede friske italienske persilleblader
  • 1 stor frisk basilikumstilk med bladene fjernet
  • 1 teskje havsalt, helst grått salt
  • En klype natron eller sukker, om nødvendig

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stor, ikke-reaktiv kjele over middels varme. Tilsett hvitløken og la den surre til den er karamellisert, omtrent 5 minutter. Tilsett tomatene sammen med hvitløken og la det småkoke. Ha i persille og basilikum, og la det småkoke til det har blitt til en sausaktig konsistens, omtrent 15 minutter.
  2. 2Smak til og juster krydderet. Hvis sausen er for syrlig, tilsett natron og kok i ytterligere 5 minutter. Hvis den trenger en liten sødme, tilsett sukker og kok i ytterligere 5 minutter. Fjern basilikumstengelen før servering.