Veal Milanese

Veal Milanese

Lær hvordan du lager en klassisk veal milanese med sprø skorpe og saftig kjøtt. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 store egg
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2 kopper tørre brødsmuler
  • 2 teskjeer tørket basilikum
  • 1 teskje tørket timian
  • 900 gram tynne skiver av kalveskiver
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 kopper vegetabilsk olje
  • 1 sitron, delt i båter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Fahrenheit.
  2. 2I en lav skål, pisk eggene og krydre med salt og pepper. Hell melet i en annen lav skål. Bland sammen brødsmulene, basilikum og timian i en tredje lav skål. Ha klar en stor tallerken.
  3. 3Krydre kalven med salt og pepper. Arbeid med ett stykke kalv om gangen, dypp det først i melet, og rist av overflødig. Deretter legger du den melede kalven i de piskede eggene, og sørger for at den er helt dekket. Legg den kalven i brødsmuleblandingen og trykk forsiktig smulene inn i kjøttet. Sett til side på en stor tallerken, og fortsett med de resterende kalvestykkene.
  4. 4I en stor stekepanne med høye kanter, varm opp oljen til 375 grader Fahrenheit. Ha klar et stekebrett med rist. Forsiktig, legg to stykker av den panerte kalven i den varme oljen og stek til de er gyldne på begge sider, ca. 6 til 8 minutter totalt. Legg den ferdigstekte kalven på risten, krydre med salt, og sett i ovnen for å holde varm. Fortsett med resten av kalvestykkene.
  5. 5Server med sitronbåter.