Veal Milanese
Lær hvordan du lager en klassisk veal milanese med sprø skorpe og saftig kjøtt. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 store egg
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 2 kopper tørre brødsmuler
- 2 teskjeer tørket basilikum
- 1 teskje tørket timian
- 900 gram tynne skiver av kalveskiver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 kopper vegetabilsk olje
- 1 sitron, delt i båter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Fahrenheit.
- 2I en lav skål, pisk eggene og krydre med salt og pepper. Hell melet i en annen lav skål. Bland sammen brødsmulene, basilikum og timian i en tredje lav skål. Ha klar en stor tallerken.
- 3Krydre kalven med salt og pepper. Arbeid med ett stykke kalv om gangen, dypp det først i melet, og rist av overflødig. Deretter legger du den melede kalven i de piskede eggene, og sørger for at den er helt dekket. Legg den kalven i brødsmuleblandingen og trykk forsiktig smulene inn i kjøttet. Sett til side på en stor tallerken, og fortsett med de resterende kalvestykkene.
- 4I en stor stekepanne med høye kanter, varm opp oljen til 375 grader Fahrenheit. Ha klar et stekebrett med rist. Forsiktig, legg to stykker av den panerte kalven i den varme oljen og stek til de er gyldne på begge sider, ca. 6 til 8 minutter totalt. Legg den ferdigstekte kalven på risten, krydre med salt, og sett i ovnen for å holde varm. Fortsett med resten av kalvestykkene.
- 5Server med sitronbåter.