Bestemor's grønnsaker på katalansk vis med ristet pinjekjerner og rosiner

Bestemor's grønnsaker på katalansk vis med ristet pinjekjerner og rosiner

oppskrift på grandma's greens catalan-style med ristede pinjekjerner og rosiner, perfekt som forrett eller som tilbehør til hovedretten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss pinjekjerner
  • 2 store buntete sveitserkål
  • 3 ss olivenolje
  • 2 store hvitløksfedd, skivet og deretter kuttet i tynne strimler
  • 2 ss rosiner
  • kosher salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en liten, tørr stekepanne over middels varme og tilsett pinjekjerner. Kok, ryst pannen kontinuerlig, til nøttene er duftende og lett brune – omtrent fem minutter. Sett til side. Vask sveitsisk kål i flere omganger med kaldt vann og la det renne av. Trim og kast endene på bladene, og skjær kålen i én tomme brede bånd.
  2. 2Hell en kopp vann i en stor, tykkbunnet stekepanne, tilsett kålen og dekk til. Skru opp varmen til høy og kok opp. Løft på lokket og bruk tang til å vende og visne kålen. Sett på lokket igjen og la det koke i fire minutter, vend kålen igjen med tangen etter to minutter.
  3. 3Sil kålen i en dørslag plassert i vasken, og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Bruk en slikkepott av gummi til å presse ut så mye fuktighet som mulig, og sett til side. I en tykkbunnet panne, varm opp olivenolje på middels-lav varme. Tilsett hvitløk og rosiner, og kok under omrøring av og til til hvitløken er myk, men ikke brunet. Tilsett kålen, krydre med salt og pepper, og kok under omrøring til det er gjennomvarmt. Server umiddelbart.