
Perfekt potetgnocchi
oppskrift på perfekt potetgnocchi som er myke og luftige. lær hvordan du lager hjemmelaget gnocchi med enkle ingredienser og steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund (omtrent 4) bakepoteter, som russet
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje bakepulver
- 1 eggehvite
- 1 1/2 kopper usøtet hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Stikk hull i potetene flere ganger slik at fuktigheten kan slippe ut under bakingen. Stek potetene i en forvarmet ovn på 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 1 time, til de er gaffelmøre. Skrell potetene mens de fortsatt er varme, og press dem gjennom en potetpresse. Legg potetene i en stor bolle med salt, bakepulver og eggehvite. Tilsett melet litt etter litt og bland med hendene til deigen former en grov deig. Ikke arbeid deigen for mye. Overfør deigen til en lett melet arbeidsflate. Elt deigen forsiktig i 1 eller 2 minutter til den er glatt, og tilsett litt mer mel om nødvendig for å unngå at den setter seg fast.
- 2Ta en liten del av deigen og rull den frem og tilbake til en snor, omtrent tykkelsen av pekefingeren. Kutt snoren i 2,5 cm (1 tomme) lange biter. Rull hver bit forsiktig nedover en treskrape for gnocchi, mens du trykker inn en liten fordypning med fingeren. Gnocchien skal være lett buet og ha riller, noe som gjør at de kan holde på sausen når de serveres.
- 3Kok gnocchien i porsjoner i rikelig med saltet vann. Gnocchien er ferdige når de flyter opp til overflaten, ca. 2 minutter etter at de har kommet opp. Ta dem opp med en hullsleiv og server. Hvis du ikke skal koke dem med en gang, legg gnocchien i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett med mel, dekk med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet i opptil 12 timer.
- 4Merk: Hvis gnocchien begynner å bli tøyete og faller fra hverandre i kokende vann, trenger de mer mel. Hvis gnocchien ikke flyter opp etter 2 minutter og er harde, har du brukt for mye mel.