Svinekjøttkoteletter med portvin- og plommesaus
oppskrift på svinekoteletter servert med en rik portvins- og sviskesaus. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp vann
- 1/2 pund veldig store plommer
- 1/2 kopp portvin eller brandy
- 4 skiver svinefilet på 2,5 cm tykkelse
- Salt og nykvernet pepper
- 3 ss usaltet smør
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 ss Dijon-sennep
- 2 ss finhakket frisk timian
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele kok opp vannet og hell det over sviskene. La sviskene stå i 1 time, deretter tilsetter du portvinen. Dekk til og la det stå i minst 1 time eller over natten, hvis mulig.
- 2Mellom to plastfolieark banker du forsiktig ut svinefiletene til en tykkelse litt over en halv tomme. Krydre hver filet med salt og pepper. I en stor stekepanne smelter du 2 spiseskjeer smør og steker filetene på moderat høy varme til de er godt brune på hver side, ca. 2 1/2 minutter per side. Overfør filetene til en ildfast form, dekk med folie og sett i en ovn på 100°C for å fullføre stekingen mens sausen lages.
- 3Til fettet i pannen tilsetter du sjalottløk og steker i 1 til 2 minutter. Tilsett væsken fra sviskene, kok opp og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. La sausen småkoke til den er redusert til halvparten. Tilsett saften som har samlet seg fra svinefiletene. Tilsett kyllingkraft, kok opp og la det småkoke til det tykner. Skru ned varmen og rør inn sennep og timian. Krydre med salt og pepper etter smak. Rør inn den resterende spiseskjeen smør og juster krydderet igjen, om nødvendig.
- 4Legg en filet på serveringsfatet, pynt med noen svisker og dekk med saus. Server umiddelbart.