Risotto-kroketter: Arancini di Riso
Lær hvordan du lager deilige risotto croquettes, også kjent som arancini di riso. En perfekt forrett med rik smak og sprø skorpe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper grønnsaksbuljong
- 2 spiseskjeer smør
- 1/2 hvit løk, finhakket
- 2 stilker selleri, finhakket
- 1 kopp arborioris
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp hvitvin
- 1/2 kopp, pluss 1/3 kopp finrevet Parmesanost
- 3 egg
- En håndfull fersk flatbladpersille, blader plukket og finhakket
- 1/2 kopp finhakket skinke
- 1/2 kopp hakket fersk mozzarellaost
- 1 kopp hvetemel
- Brødsmuler
- Vegetabilsk olje, til steking
- La grønnsaksbuljongen småkoke.
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en stor panne over middels varme, tilsett løk og selleri og sautér til det er mørt og mykt. Rør inn risen og krydre med salt og pepper, og fortsett å koke i 1 minutt. Tilsett vin og rør til nesten all væsken er absorbert, ca. 1 minutt. Tilsett en øse med den varme buljongen og kok, mens du rører, til den er absorbert. Fortsett å tilsette buljongen, én øse av gangen, og rør til hver porsjon er absorbert. Dette vil ta omtrent 20 minutter. Rør inn ½ kopp Parmesanost. La det avkjøle, og sett det deretter i kjøleskapet, dekket, over natten.
- 2Skill ett egg, og sett eggeplommen til side.
- 3I en stor blandingsbolle, tilsett den kalde risottoen, eggeplommen, resten av ⅓ kopp Parmesan, skinke, mozzarellaost og persille. Rør godt med en tresleiv til alle ingrediensene er godt blandet.
- 4Visp to egg i en middels bolle.
- 5Ha mel i en tallerken eller liten bolle, og brødsmuler i en separat tallerken eller liten bolle.
- 6Rull risottoen til baller.
- 7En etter en, rull forsiktig hver ball i melet, dypp den deretter i det vispede egget, og rull den til slutt i brødsmulene. På denne måten vil du få en fin skorpe på utsiden av croquettene, noe som vil hjelpe med å opprettholde den runde formen under koking, og samtidig holde varmen inne en stund etter at de er kokt.
- 8Varm opp ca. 1½ kopp vegetabilsk olje i en høyskåns panne.
- 9Når oljen er varm, begynner du å steke croquettene. Husk rekkefølgen du legger dem i pannen – den første som legges i den varme oljen skal også være den første som snus, og den første som tas ut. Husk dette mens du koker!
- 10Prosessen går ganske raskt, snu croquettene et par ganger for å sikre at de er jevnt kokt, og ikke vær bekymret hvis noe mozzarellaost lekker ut. Når det skjer, hvis det skjer, er det ingenting du kan gjøre med det, og retten vil ikke bli påvirket på noen måte.
- 11Ta risottoballene ut av oljen og legg dem på tallerkener dekket med kjøkkenpapir.