
Paella
lær hvordan du lager en autentisk paella med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 medium løk, skåret i store biter
- 1 kylling, delt i biter, med skroget i behold
- Salt og pepper
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 medium løk, hakket
- 2 kopper ris
- 1/2 pund torskefilet
- 1/2 pund rå, skrelte reker, med skallet i behold
- 1 pund blåskjell
- 1 pund kamskjell
- 1 pund linguica, skåret i 5 cm lange biter
- 1 rød paprika, skåret i skiver
- 2 kopper rekesuppe/kyllingsuppe
- 1/2 kopp hvitvin
- 1/2 teskje safran eller et alternativ som saflor, Sazon eller Bijol
- 1 kopp frosne erter
- Hot pepper-saus
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele kombiner løk, kyllingbein, rekeskall og nok vann til å dekke alt (minst 3 kopper), og la det småkoke i omtrent 1 time. Krydre med salt og pepper etter smak. Sett til side 2 kopper av kraften til paellaen.
- 2Skyll kyllingstykkene og tørk dem godt. Krydre med salt og pepper. Stek i 1/4 kopp olivenolje til de er gylne. Ta kyllingen ut av pannen og stek deretter hvitløk, løk og ris i noen minutter. Legg kyllingen tilbake i pannen oppå risen, og legg i sjømat og pølse. Tilsett kylling- og rekekraft, vin, safran og paprika. Dekk til og la det småkoke i 20 minutter. Strø erter på toppen, dekk til igjen og la det koke i ytterligere 10 minutter. Server med sterk peppersaus.