Grillet banansplit med iskrem
oppskrift på grillede banansplit-sundaes - en forfriskende og enkel dessert perfekt for sommeren. lær hvordan du lager denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 til 3 bananer
- 1 frossen pundkake, tint
- 1 hel ananas
- Omtrent 10 maraschino-kirsebær
- 1/2 stykke smør, smeltet
- 1 pint kremfløte
- 250 gram god kvalitets semisøt sjokolade, hakket
- Vaniljeis til servering
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: trespyd, bløtlagt i vann i minst 30 minutter
- 2Forvarm en utendørsgrill.
- 3Skrell og skjær bananene i 1/2-tommers tykke skiver. Trim toppen av kaken og skjær resten i like store terninger som bananskivene. Skjær toppen og bunnen av ananasen av, og fjern skallet rundt sidene. Del ananasen i to, og deretter i kvartaler. Fjern kjernen og skjær hver del igjen i lengderetninger. Skjær strimlene i 1/2-tommers tykke biter. På et trespyd, veksle mellom banan, kake og ananas til spydet er fullt, og la det være omtrent 2 tommer igjen til håndtak. Du bør få 8 til 10 spyd. Avslutt med en kirsebær. Pensle med smeltet smør og grill i 1 til 2 minutter på hver side. (Alternativt kan du grille spydet under grillen i ca. 1 til 2 minutter per side.)
- 4Saus:
- 5I mellomtiden varmer du opp fløten i en liten kjele over middels varme; la den ikke koke. Tilsett sjokoladen i den varme fløten. La det stå i noen minutter, og rør deretter blandingen for å smelte all sjokoladen. La det avkjøle i noen minutter, og hell det over i en sprøyteflaske.
- 6Server iskremen i skåler, og topp med et spyd. Klem litt sjokoladesaus over, og server.