Gløgg med rødvin

Gløgg med rødvin

Lær hvordan du lager deilig varmende mulled red wine, perfekt for kalde vinterkvelder. Enkel oppskrift med krydder og frukt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 2 kanelstenger
  • 1 håndfull einerbær
  • 1 håndfull allehånde-bær
  • 1 hel muskatnøtt
  • Magnumflaske zinfandel (eller 2 standardflasker zinfandel)
  • 1 kopp råsukker
  • Skall fra 1/2 appelsin

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland kanel, einer, allehånde og muskatnøtt i en osteklede og legg det i en kjele sammen med en fjerdedel av vinen. Tilsett sukker og appelsinskall. La det småkoke for å blande smakene, ca. 6 minutter. Når det er oppvarmet, tilsett resten av vinen og la det småkoke igjen. Fjern krydderposen og appelsinskallet, og server.
  3. 3Hvis du skal transportere vinen i termos, varm opp termos med varmt vann i 1 minutt for å gjøre den varm. Tøm ut vannet og fyll på med gløgg.