Tyrkisk Waldorf-salat
Lær hvordan du lager en deilig turkey waldorf salad. En frisk og smakfull salat med kalkun, epler, selleri og valnøtter, perfekt for en sunn lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper revet kalkunrester
- 2 stilker selleri, skåret i skiver
- 1/2 kopp selleriblader, grovhakket, pluss flere hele blader til pynt
- 1 sprø eple, for eksempel Gala eller Macintosh, kjernet og hakket
- 1 kopp røde, uten kjerner druer, delt i to
- 1/2 kopp pekannøtter, ristet og grovhakket
- 1/2 kopp fettfri yoghurt
- 2 spiseskjeer majones
- 1 teskje honning
- 1/4 teskje salt, eller etter smak
- 1 lite sellerirot, skrelt og skåret i matchstick-staver
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, vend forsiktig kalkun, selleri, selleriblader, eple, druer og pekannøtter til det er godt blandet. I en liten bolle, visp sammen yoghurt, majones, honning og 1/4 teskje salt til det er godt blandet. Legg selleriroten i en liten bolle, tilsett 2 spiseskjeer av dressingen, og vend godt slik at den blir dekket. Tilsett resten av dressingen i kalkunblandingen, smak til med salt og pepper, og vend forsiktig slik at salaten blir jevnt dekket.
- 2For å servere, fordel selleriroten jevnt på et serveringsfat, legg den dressede salaten oppå, pynt med selleriblader, og server umiddelbart.