Røstede rotgrønnsaker med eplesidervinaigrette

Røstede rotgrønnsaker med eplesidervinaigrette

Oppdag en smakfull oppskrift på ovnsbakte rotgrønnsaker med en frisk eplecider-vinaigrette, perfekt som sunn og enkel hovedrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1 teskje honning
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 stor søtpotet, skrelt, delt i to på langs, og kuttet i 2,5 cm biter
  • 2 store gulrøtter, skåret i 1,5 cm tykke skiver
  • 2 store pastinakker, skrelt og skåret i 1,5 cm tykke skiver
  • 1 middels stor rød løk, delt i 2,5 cm tykke båter
  • 5 hvitløksfedd, knust
  • 1 ss ferske timianblader, hakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 2 ss eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. 1For grønnsakene: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Plasser ovnsristen i den øverste tredjedelen av ovnen. Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie eller smør det med olivenolje.
  2. 2I en stor bolle, bland sammen olje, søtpotet, gulrøtter, pastinakk, løk, hvitløk og timian. Krydre rikelig med salt og pepper, og vend det godt slik at alt blir dekket. Overfør til det forberedte stekebrettet.
  3. 3Stek i ovnen, og vend på grønnsakene en gang halvveis gjennom, til de er møre og begynner å få farge, ca. 45 minutter.
  4. 4For vinaigretten: I mellomtiden, i en liten bolle, visp sammen olje, eddik, sennep, honning og sjalottløk. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Overfør de stekte grønnsakene til en serveringsbolle og vend dem forsiktig med vinaigretten. Server varm.