Inlagte jalapeños
Lær hvordan du lager deilige syltede jalapenos hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt til meksikanske retter og som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 lb jalapeñopepper
- 2 dl hvit eddik (5 prosent syre)
- 2 dl filtrert vann
- 2 ss syltesalt (4 ss kosher-salt)
- 2 fedd hvitløk (valgfritt)
- 1 ss hele svarte pepperkorn (valgfritt)
- 1 ss honning eller sukker (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forbered glassene og lokkene: Vask alle glass og lokk grundig med såpe og vann, og skyll godt. Fyll din hermetikk-kjele med nok vann til å dekke glassene med minst 2,5 cm, og la det småkoke. Bruk en hermetikk-tang for forsiktig å senke glassene ned i vannet, vipp dem slik at de fylles med det varme vannet. I en liten kjele, hold noe vann varmt, men ikke kokende; legg lokkene i vannet. Ha en ekstra kjele med vann på kok. Forbered laken: Tilsett eddik, vann, salt, hvitløk og pepperkorn eller honning (hvis du bruker det) i en middels stor kjele, og varm opp på middels varme. Kok opp, og skru ned varmen slik at det småkoker. Forbered jalapeños: Bruk lateks- eller plasthansker, og skjær jalapeños i 1/2 toms (ca. 1,25 cm) ringer. Legg ringene i laken og kok opp igjen. Fyll og forsegle glassene: Bruk hermetikk-tangen for å ta glassene opp av vannet, og hell forsiktig vannet tilbake i kjelen. Sett glassene ved siden av jalapeñorørene i kjelen. Skru opp varmen under kjelen til høy. Bruk en øse til å helle jalapeñorørene i glassene gjennom en hermetikkfunnel, og la det være 1/2 toms (ca. 1,25 cm) luftplass øverst. Bruk en ren pinne eller spyd til å løsne eventuelt fanget luft inne i glasset. Tørk av kantene på glassene med en fuktig papirserviett. Sett på lokkene, og skru på ringene til de er akkurat fingerstramme. Forsegle glassene: Bruk hermetikk-tangen til forsiktig å flytte glassene over i vannet igjen, og pass på å holde dem oppreist. Når alle glassene er i vannet, skal det være minst 2,5 cm vann som dekker dem; hvis det trengs mer, tilsett vann fra den kokende kjelen til glassene er tilstrekkelig dekket. Kok opp vannet igjen, og la det koke i 5 minutter. Ta ut og avkjøl: Bruk hermetikk-tangen til forsiktig å ta glassene ut av vannet, og legg dem på et kjøkkenhåndkle eller avkjølingsrist, igjen oppreist. Ikke plasser varme glass direkte på kalde overflater. La dem avkjøle uten å bli forstyrret i minst 12 timer. Hvis noen av glassene ikke tetter seg når de er avkjølt, gjenta prosessen med samme metode, eller oppbevar i kjøleskapet og bruk umiddelbart. Merk og oppbevar: Sett en etikett på lokket eller siden av glasset med datoen for hermetisering. Fjern ringene, og oppbevar glassene på et kjølig, mørkt sted i opptil ett år. Oppbevar i kjøleskapet etter åpning.