Torsk med fennikel og løk
oppskrift på torsk med fennikel og løk, en enkel og sunn hovedrett perfekt for en smakfull middag. lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. En stor fennikel, trimmet for de seige toppene – sett til side 2 spiseskjeer av bladene
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 middels til stor gul løk med gult skall, tynne skiver
- Salt og pepper
- 1 kopp hvitvin
- 1 stor eller 2 mellomstore russetpoteter, skrelte og veldig tynne skiver
- 1 kopp kyllingkraft
- 700–800 gram torsk, delt i 4 porsjoner, 170–225 gram hver
- 1/4 kopp hakket flatbladpersille, et par neve
- Rustikt brød, til å servere ved bordet
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor, dyp stekepanne over middels høy varme og forvarm ovnen til 220°C (425°F).
- 2Kutt av toppen på fennikelen. Sett til side noen spiseskjeer med fennikelgrønne (de fine, dill-lignende bladene) og hakk dem. Del fennikelen i fire, og kutt deretter hver kvart i en vinkel for å fjerne kjernen. Skjær fennikelen i tynne skiver.
- 3Tilsett ekstra virgin olivenolje, fennikel og løk i pannen og stek dem under omrøring i 5 minutter. Krydre med salt. Hell i vin og la det redusere til halvparten. Legg potetene i pannen i tynne lag, slik at de dekker fennikelen og løken helt, og dekker hele bunnen av pannen. Hell kraften jevnt over. Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken oppå potetene. La væsken koke opp. Dekk pannen med lokk og sett den i ovnen. Stek fisken i 15 minutter, til den er ugjennomsiktig, og fjern deretter lokket og stek i ytterligere 2–3 minutter.
- 4Overfør fisken og grønnsakene til flate boller eller middagsfat, og pynt med persille og fennikelgrønne. Skje over saften fra pannen. Server med crusty brød til å dyppe i saften.