Paneer: Hjemmelaget indisk ost

Paneer: Hjemmelaget indisk ost

lær hvordan du lager paneer, en tradisjonell indisk ost, hjemme med en enkel oppskrift. perfekt for vegetarretter og smakfulle middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Osteklede
  • 8 kopper helmelk
  • 1/4 kopp ferskpresset sitronsaft, samt mer etter behov, se Kok's Note*

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk en stor sil med et tykt lag osteklede, og plasser den i vasken din.
  2. 2I en stor, vid gryte, varm opp melken til den nesten koker over middels varme, og rør jevnlig for å unngå at bunnen brenner seg. (En non-stick gryte fungerer veldig bra til dette formålet.) Dette vil ta litt tid, så vær tålmodig!
  3. 3Tilsett sitronjuicen og skru ned varmen til lav. Rør forsiktig, og du vil nesten umiddelbart se at ostemassen (hvite melkeproteiner) og mysen (den grønnaktige væsken) skilles. Ikke vær bekymret, dette er helt riktig!
  4. 4Fjern gryten fra varmen, og hell forsiktig innholdet i ostekledde silen. Skyll forsiktig med kaldt vann for å fjerne sitronsmaken. På dette stadiet kan du presse ut noe av væsken, og servere med litt honning og nøtter – nesten som en fersk ricotta!
  5. 5Ta tak i endene av ostekledet og vri osteballen for å presse ut overflødig myse. Knytt ostekledet til kjøkkenkranen, og la osten renne av i omtrent 5 minutter.
  6. 6Vri osteballen for å komprimere osten til en blokk, og plasser den på en tallerken med den vridde delen av ostekledet på siden (dette sikrer at osteblokken blir jevn og glatt!). Legg en annen tallerken oppå, og vekt den ned med bønnebokser eller en tung gryte. Sett det i kjøleskapet og la det stå i ca. 20 minutter.
  7. 7Pakk opp den vakre skiven av hjemmelaget ost! Du har klart det! Nå kan du bruke denne i mange tradisjonelle indiske retter, som saag paneer.