Karamellisert løk og hvit cheddarpai med en baconcrescentbunn
oppskrift på en smakfull quiche med karamellisert løk, hvit cheddarost og en sprø baconcrescent-bunn, perfekt for enhver anledning
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1 ss Carlini ren olivenolje
- 1 ½ kopper skivet gul løk
- 2 teskjeer malt Stonemill havsalt, delt
- 2 pakker á 8 unser Stek House Creations crescentruller
- 5 skiver Specially Selected tykke skiver av hickory-spekeskinke, kokt sprø og finhakket
- ½ teskje finhakket fersk rosmarin
- ½ teskje finhakket fersk timian
- 10 store Goldhen-egg
- ½ kopp Countryside Creamery tung kremfløte
- ¾ kopp Friendly Farms 2 % melk
- 8 unser Specially Selected Aged Reserve hvit cheddar, revet
- 2 ss hakket grønn løk
- ½ teskje malt Stonemill Essentials pepperkvern
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C.
- 2I en middels stor stekepanne, varm opp olje over middels varme. Tilsett løk og 1 teskje salt. Kok i 10-15 minutter til den er myk og har en middels brunfarge, rør av og til. Ta av varmen og la løken avkjøles til romtemperatur.
- 3Rull ut croissantdeigen og trykk den ut i en 23 cm rund paiform for å danne et jevnt lag som dekker hele formen. Strø jevnt over bacon, rosmarin og timian, og trykk det lett inn i deigen.
- 4I en stor bolle, visp sammen egg, fløte og melk til det er godt blandet. Rør inn cheddarost, grønn løk, resten av saltet og pepper. Hell fyllet i den forberedte bunnen og stek i 45 minutter til 1 time, eller til fyllet har stivnet. Hvis kantene begynner å bli brune, dekk til med aluminiumsfolie eller en pa- eller deigbeskytter.
- 5Ta ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter før servering. Kan oppbevares kjølig i opptil 4 dager og varmes opp igjen ved servering.