Karamellisert løk og hvit cheddarpai med en baconcrescentbunn

Karamellisert løk og hvit cheddarpai med en baconcrescentbunn

oppskrift på en smakfull quiche med karamellisert løk, hvit cheddarost og en sprø baconcrescent-bunn, perfekt for enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1 ss Carlini ren olivenolje
  • 1 ½ kopper skivet gul løk
  • 2 teskjeer malt Stonemill havsalt, delt
  • 2 pakker á 8 unser Stek House Creations crescentruller
  • 5 skiver Specially Selected tykke skiver av hickory-spekeskinke, kokt sprø og finhakket
  • ½ teskje finhakket fersk rosmarin
  • ½ teskje finhakket fersk timian
  • 10 store Goldhen-egg
  • ½ kopp Countryside Creamery tung kremfløte
  • ¾ kopp Friendly Farms 2 % melk
  • 8 unser Specially Selected Aged Reserve hvit cheddar, revet
  • 2 ss hakket grønn løk
  • ½ teskje malt Stonemill Essentials pepperkvern

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C.
  2. 2I en middels stor stekepanne, varm opp olje over middels varme. Tilsett løk og 1 teskje salt. Kok i 10-15 minutter til den er myk og har en middels brunfarge, rør av og til. Ta av varmen og la løken avkjøles til romtemperatur.
  3. 3Rull ut croissantdeigen og trykk den ut i en 23 cm rund paiform for å danne et jevnt lag som dekker hele formen. Strø jevnt over bacon, rosmarin og timian, og trykk det lett inn i deigen.
  4. 4I en stor bolle, visp sammen egg, fløte og melk til det er godt blandet. Rør inn cheddarost, grønn løk, resten av saltet og pepper. Hell fyllet i den forberedte bunnen og stek i 45 minutter til 1 time, eller til fyllet har stivnet. Hvis kantene begynner å bli brune, dekk til med aluminiumsfolie eller en pa- eller deigbeskytter.
  5. 5Ta ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter før servering. Kan oppbevares kjølig i opptil 4 dager og varmes opp igjen ved servering.