Beef Stroganoff

Beef Stroganoff

oppskrift på beef stroganoff, en klassisk russisk rett med biff, sopp og kremet saus. perfekt til middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ss olivenolje
  • 225 gram storfe indrefilet, kuttet i strimler på 2 x 1 x 1/8 tommer
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 340 gram sjampinjong, delt i kvarter
  • 1 middels gul løk, tynnsnittet
  • 1 stor gulrot, skrelt og skåret i 1/4-tommers skiver
  • 1 middels pastinakk, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss hvetemel
  • 4,75 dl storfefond, hjemmelaget eller lavsalt på boks
  • 2 dl grove grønne blader (som grønnkål eller sennepsblader)
  • 1/4 kopp rømme
  • 2 ts Dijon-sennep
  • 2 ts ferskpresset sitronjuice
  • 1 ss hakket fersk flatbladpersille
  • 2 dl kokt bygg, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stor stekepanne på middels varme i 3 til 4 minutter. Skru opp varmen til høy og varm opp 1 spiseskje olje. Krydre storfekjøttet med salt og pepper. Legg storfekjøttet i pannen, fordelt i ett lag, og stek uten å røre, til det er godt brunt og fortsatt litt rosa inni, 1 til 2 minutter. (Det er viktig å bare delvis koke kjøttet på dette stadiet, siden det skal ferdigkokes senere i sausen.) Overfør til en stor tallerken og sett til side. Kast eventuelt overflødig olje.
  2. 2Sett pannen tilbake på middels-høy varme. Tilsett 1 spiseskje olje og varm opp. Ha i sopp og kok, rør av og til, til det er godt brunt, ca. 7 minutter. Krydre med salt og pepper. Bruk en hullsleiv og overfør soppen til tallerkenen med storfekjøttet.
  3. 3Varm opp ytterligere en spiseskje olje. Tilsett løk, gulrøtter og pastinakk, og kok under omrøring til de er lett karamelliserte, ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og kok, rør om, til det er lett brunt, ca. 1 minutt til. Visp inn mel og kok, rør om, i 1 minutt. Hell i storfebuljong og, mens du visper konstant, kok opp. Skru ned varmen, tilsett grønnkål og la det småkoke til grønnkål og grønnsaker er sprø-møre, 5 til 10 minutter. Ta av varmen.
  4. 4Visp inn rømme, sennep og sitronsaft, og smak til med pepper. Tilsett storfekjøttet og eventuelle safter, soppen og persillen i sausen, og varm opp igjen på middels varme bare til det er varmt (ikke la det koke opp).
  5. 5Vend byggkornene med den resterende spiseskjeen olivenolje og rikelig med nykvernet svart pepper. Fordel det kokte byggkornet på 4 tallerkener og topp med stroganoffen. Server umiddelbart.