Beef Stroganoff
oppskrift på beef stroganoff, en klassisk russisk rett med biff, sopp og kremet saus. perfekt til middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 ss olivenolje
- 225 gram storfe indrefilet, kuttet i strimler på 2 x 1 x 1/8 tommer
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 340 gram sjampinjong, delt i kvarter
- 1 middels gul løk, tynnsnittet
- 1 stor gulrot, skrelt og skåret i 1/4-tommers skiver
- 1 middels pastinakk, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss hvetemel
- 4,75 dl storfefond, hjemmelaget eller lavsalt på boks
- 2 dl grove grønne blader (som grønnkål eller sennepsblader)
- 1/4 kopp rømme
- 2 ts Dijon-sennep
- 2 ts ferskpresset sitronjuice
- 1 ss hakket fersk flatbladpersille
- 2 dl kokt bygg, til servering
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor stekepanne på middels varme i 3 til 4 minutter. Skru opp varmen til høy og varm opp 1 spiseskje olje. Krydre storfekjøttet med salt og pepper. Legg storfekjøttet i pannen, fordelt i ett lag, og stek uten å røre, til det er godt brunt og fortsatt litt rosa inni, 1 til 2 minutter. (Det er viktig å bare delvis koke kjøttet på dette stadiet, siden det skal ferdigkokes senere i sausen.) Overfør til en stor tallerken og sett til side. Kast eventuelt overflødig olje.
- 2Sett pannen tilbake på middels-høy varme. Tilsett 1 spiseskje olje og varm opp. Ha i sopp og kok, rør av og til, til det er godt brunt, ca. 7 minutter. Krydre med salt og pepper. Bruk en hullsleiv og overfør soppen til tallerkenen med storfekjøttet.
- 3Varm opp ytterligere en spiseskje olje. Tilsett løk, gulrøtter og pastinakk, og kok under omrøring til de er lett karamelliserte, ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og kok, rør om, til det er lett brunt, ca. 1 minutt til. Visp inn mel og kok, rør om, i 1 minutt. Hell i storfebuljong og, mens du visper konstant, kok opp. Skru ned varmen, tilsett grønnkål og la det småkoke til grønnkål og grønnsaker er sprø-møre, 5 til 10 minutter. Ta av varmen.
- 4Visp inn rømme, sennep og sitronsaft, og smak til med pepper. Tilsett storfekjøttet og eventuelle safter, soppen og persillen i sausen, og varm opp igjen på middels varme bare til det er varmt (ikke la det koke opp).
- 5Vend byggkornene med den resterende spiseskjeen olivenolje og rikelig med nykvernet svart pepper. Fordel det kokte byggkornet på 4 tallerkener og topp med stroganoffen. Server umiddelbart.