Tamarind- og balsamicosaus
lær hvordan du lager en deilig tamarind og balsamico saus med denne enkle oppskriften. perfekt til kjøtt, fisk eller som dip.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper kokende vann
- 1 (14-unse) blokk tamarindpulp
- 1 1/4 kopper balsamicoeddik
- 1 pund sjalottløk, skivet
- 1 kopp Demerara-sukker
- 2 hvitløksfedd, knust
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Hell vann over tamarind i en bolle og la det stå i 10 minutter for å hydrere, deretter bland godt og sil ut frøene, slik at du får tamarindsaft.
- 2I en kjele, kok opp tamarindsaften, balsamicoeddik, sjalottløk, sukker og hvitløk, og la det småkoke til det tykner til en nappe-konsistens, ca. 20 til 35 minutter. Smak til med salt og pepper, sil av, avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.