Hvitløksmarinerte reker og cannellini-bønner
oppskrift på hvitløksreker med cannellini bønner, en smakfull og rask rett perfekt for en lett middag eller forrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ kopp hvite bønner på boks (ca. 425 g), drenert og skylt
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 finhakket hvitløksfedd
- Vann eller kyllingkraft
- 225 g (veid etter skrelling) skrelte reker, renset og delt i 1/2-tommers biter
- 1/4 kopp hakket fersk persille eller basilikum
- Salt og knuste rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1La bønner, olivenolje og hvitløk småkoke i 10 minutter. Tilsett litt vann eller kyllingkraft for å gjøre blandingen mer suppeaktig.
- 2Ha i reker, dekk til og la det småkoke i 5 minutter, eller til rekene blir rosa.
- 3Tilsett persille og krydre godt med salt og knust rød pepper etter smak.