Sprø, ovnsbakte kyllingtær

Sprø, ovnsbakte kyllingtær

Lær hvordan du lager sprø og deilige crunchy ovenbakte kylling tær med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp cornflakes
  • 1 kopp naturell brødsmuler
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 1/2 teskje malt allehånde – den HEMMELIGE ingrediensen
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 680 gram kyllingbrystfileter, 2 pakker, skåret i 5 cm store biter av GH (Voksne Hjelpere)
  • 1/3 kopp hvetemel
  • 2 egg, pisket
  • 1/4 kopp honning-sennep (anbefalt: Gulden's)
  • 1/4 kopp barbecue-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2La din Voksenhjelper (GH) skru ovnen på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 3Hell maisflakene i en paiform eller en annen stor, lav skål. Knus kornene med hendene dine. Bland inn brødsmuler, sukker, salt, pepper og allehånde – din HEMMELIGE ingrediens. Ikke si til noen hva din hemmelige ingrediens er – aldri! Hvis de spør hvordan du lager dine spesielle kyllingfingre, fortell dem om alt unntatt hemmeligheten.
  4. 4Drypp omtrent 3 spiseskjeer vegetabilsk olje jevnt over brødsmulene, og vend og rør slik at oljen fordeles godt i brødsmulene og de knuste maisflakene. La GH helle oljen sakte ut. En flaske med vegetabilsk olje har en stor åpning, så 3 spiseskjeer vil renne ut ganske raskt, sannsynligvis innen du kan telle til 5, så følg nøye med på GH og tell høyt!
  5. 5La din GH kutte kyllingfingrene i to-tommers biter, slik at de blir til tær. Vend kyllingen i mel, egg og deretter i den sprø krydderblandingen. Legg kyllingtærne på et bakepapirkledd stekebrett med non-stick-belegg. Be GH vaske hendene sine. Sett kyllingtærne i ovnen og stek i 15 minutter, eller til de er sprø og gylne over hele.
  6. 6Bland sammen honning-sennep og barbecue-saus i en liten bolle. Server varme kyllingtær med honning-sennep og barbecue-saus til dipp.