New England-krämede mais og grillet hummer-suppe med sommertrøfler

New England-krämede mais og grillet hummer-suppe med sommertrøfler

oppskrift på en luksuriøs new england creamed corn and charred lobster chowder med sommertrøffel, perfekt for sommermåltider med en elegant vri

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 ss smør usaltet
  • 6 friske maiskolber, skrellet, kjernene tatt ut av kolben, saft og skall reservert til garnityr
  • 2 store spanske løk, kuttet i brunoise
  • 4 stilker selleri, kuttet i brunoise
  • 4 gulrøtter, skrellet og kuttet i brunoise
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 2 kopper kremfløte
  • 3 kvister fersk timian
  • 3 (1,5 pund) hummer, delt i to og innvoller fjernet
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kvart hvit hummerkraft, til blansing
  • 1,5 pund haricots verts, vasket og trimmet
  • 1/4 kopp kremfløte
  • Trøffelolje
  • 1/4 kopp hakket persille, pluss mer til garnityr
  • Ferske trøfler, til garnityr

Fremgangsmåte

  1. 1I en dyp, tung bunnet gryte smelter du smør og sautere mais, løk, selleri og gulrøtter. Tilsett kyllingkraft og la det redusere til halvparten. Tilsett fløte og la det redusere til halvparten. Legg i timiankvister. Sett til side.
  2. 2Krydre hummerne med salt og pepper. Grill til kjøttet blir melkehvit. Varm opp hummerkraften og blancher hummerklørne i fem minutter. Sett til side. Når de er avkjølt, plukk ut kjøttet fra knoklene og klørne.
  3. 3Blansjer haricots verts i hummerkraften. Ta opp og legg i en sautépanne. Tilsett fløte, trøffelolje og hakket persille. Hold varmt og sett til side hummerkraften.
  4. 4Sett den kremete maisen tilbake på komfyren og la den småkoke. Sjekk krydderet.
  5. 5I en sautépanne legger du det plukkede hummerkjøttet og griller halene. Varm dem opp sammen med hummerkraften.
  6. 6Fordel den kremete maisen i skåler. Plasser haricots verts rundt kanten av skålen. Hver skål får 2 knokler, 2 klør og 1 hale. Riv ferske trøfler til garnityr på hver skål og avslutt med hakket persille.