New England-krämede mais og grillet hummer-suppe med sommertrøfler
oppskrift på en luksuriøs new england creamed corn and charred lobster chowder med sommertrøffel, perfekt for sommermåltider med en elegant vri
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 ss smør usaltet
- 6 friske maiskolber, skrellet, kjernene tatt ut av kolben, saft og skall reservert til garnityr
- 2 store spanske løk, kuttet i brunoise
- 4 stilker selleri, kuttet i brunoise
- 4 gulrøtter, skrellet og kuttet i brunoise
- 4 kopper kyllingkraft
- 2 kopper kremfløte
- 3 kvister fersk timian
- 3 (1,5 pund) hummer, delt i to og innvoller fjernet
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kvart hvit hummerkraft, til blansing
- 1,5 pund haricots verts, vasket og trimmet
- 1/4 kopp kremfløte
- Trøffelolje
- 1/4 kopp hakket persille, pluss mer til garnityr
- Ferske trøfler, til garnityr
Fremgangsmåte
- 1I en dyp, tung bunnet gryte smelter du smør og sautere mais, løk, selleri og gulrøtter. Tilsett kyllingkraft og la det redusere til halvparten. Tilsett fløte og la det redusere til halvparten. Legg i timiankvister. Sett til side.
- 2Krydre hummerne med salt og pepper. Grill til kjøttet blir melkehvit. Varm opp hummerkraften og blancher hummerklørne i fem minutter. Sett til side. Når de er avkjølt, plukk ut kjøttet fra knoklene og klørne.
- 3Blansjer haricots verts i hummerkraften. Ta opp og legg i en sautépanne. Tilsett fløte, trøffelolje og hakket persille. Hold varmt og sett til side hummerkraften.
- 4Sett den kremete maisen tilbake på komfyren og la den småkoke. Sjekk krydderet.
- 5I en sautépanne legger du det plukkede hummerkjøttet og griller halene. Varm dem opp sammen med hummerkraften.
- 6Fordel den kremete maisen i skåler. Plasser haricots verts rundt kanten av skålen. Hver skål får 2 knokler, 2 klør og 1 hale. Riv ferske trøfler til garnityr på hver skål og avslutt med hakket persille.